Verkkouutiset

Oululaiskoulu kielsi therianiksi pukeutumisen kokonaan. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

10-vuotiaan therian-tytön äiti IS:ssä: Mun mielestä hän on boss lady

Harrastuksen kerrotaan vahvistaneen lapsen itsetuntoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

10-vuotiaan therian-tytön äiti kertoo Ilta-Sanomille hänen tyttärensä olevan voimakkaasti pettynyt oululaisen koulun päätökseen kieltää therianiksi pukeutuminen.

– Kun tieto kiellosta tuli, tytär kysyi kyynelten lomasta, miksi hän ei saa olla sellainen kuin on, tytön äiti kertoo IS:lle.

Viime aikoina on yleistynyt ilmiö, jossa nuoret identifioituvat eläimiksi. Sosiaalisessa mediassa niin sanotut therianit liikkuvat nelinkontin eläinmaskin kanssa. Osa on lisännyt housuihinsa hännän. Joissakin kouluissa ilmiö on aiheuttanut niin paljon häiriöitä, että roolivaatteisiin pukeutuminen on kielletty koulussa kokonaan. Tällaiseen ratkaisuun päädyttiin muun muassa Oulussa.

10-vuotiaan tytön äiti kuitenkin kokee, että kyse ei ole identiteetistä vaan itseilmaisusta ja harrastuksesta. Äidin mukaan tytön itsetunto on kasvanut harrastuksen ansiosta ja hänestä on tullut itsevarmempi.

– Tytär on mennyt kouluun hännässä ja naamarissa härnäämisestä huolimatta. Mun mielestä hän on boss lady, kun häntä ei kiinnosta, mitä muut huutelevat, äiti sanoo IS:lle.

Koulun päätöksen myötä therian-asusteissa ei kouluun kuitenkaan ole enää asiaa. Nyt tytön mieliala on äidin mukaan romahtanut.

– Nyt tytär ilmoitti, että hän haluaa vaihtaa koulua. Naapurikoulussa tätä ei ole kielletty.

Äiti ei usko tytön oikeasti haluavan vaihtaa koulua. Hän arvelee, että taustalla on lapsen vaikeus käsitellä pettymystä. Äidin mukaan tyttö on tuskin kokenut tähänastisessa elämässään yhtä suurta pettymystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)