Verkkouutiset

Matkustajia Arlandan lentokentällä Tukholmassa. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tukholman lentokentällä taas dronehavainto pimeään aikaan

Edellisen kerran dronet häiritsivät kentän lentoliikennettä maanantain vastaisena yönä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arlandan lentokentällä Tukholmassa tehtiin myöhään maanantaina illalla taas dronehavainto. Havainto tehtiin iltakymmenen jälkeen paikallista aikaa yhden kiitotien yllä. Tämä olisi voinut aiheuttaa vaaran nouseville laskeutuville koneille.

Tilanne aiheutti myöhästymisiä Arlandan liikenteessä.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan sunnuntaina illalla dronehavainto tai -havaintoja tehtiin myös Uppsalan kaupungin yllä.

Asia on vakava, sillä alle vuorokautta aiemmin maanantain vastaisena yönä useita lentoja Arlandan kentältä jouduttiin ohjaamaan toisille kentille, kun Arlandan yllä havaittiin yhteensä neljä dronea. Arlanda suljettiin yön tunteina havainnon vuoksi.

Ruotsalaismedioiden mukaan poliisi on käynnistänyt ainakin maanantain dronehavainnoista tutkinnan. Se tutkii asiaan sabotaasina ja ilmailuliikenteen turvallisuusrikoksena.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun professori Hans Liwång kommentoi SVT:lle, että maanantain dronelennätys tehtiin sellaiseen vuorokaudenaikaan, jolla voidaan parhaimmin testata valmiutta.

-Keskellä yötä ei ole mikään yleisin aika dronen lennättämiselle harrastusmielessä, joten tämä tuntuu vaikuttaa tarkoitukselliselta ja tahalliselta toiminnalta, Liwång sanoi maanantaina.

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)