Verkkouutiset

Aluevaaleissa 2022 hylättyjä äänestyslappuja kuvattuna Vantaalla 24. tammikuuta 2022. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

USU: Politiikan kolmoisrooleille ei ole toistaiseksi tulossa rajoituksia

Puolueet eivät aio yhdessä estää kolmoisrooleja tulevissa kunta- ja aluevaaleissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Osa puolueista toivoi sopimusta, jossa olisi säädetty, että kansanedustajat eivät yhdistelmävaaleissa asetu ehdolle kuin joko kuntavaaleissa tai aluevaaleissa. Yhteistä rajoitusta ei kuitenkaan olla asettamassa, sillä puolueet eivät ole yksimielisiä sen tarpeesta, kertoo Uutissuomalainen.

Rajoittamiseen suhtautuvat kriittisesti kokoomus, keskusta ja kristillisdemokraatit.

Yhteisen rajoituksen säätämistä olisivat toivoneet ainakin SDP, vihreät ja RKP. Koska rajoitusta ei ole tulossa, nämä puolueet eivät aio rajoittaa omien ehdokkaidensa toimintaa.

– Emme ole asettamassa omille ehdokkaillemme rajoitusta, jos kaikki eduskuntapuolueet eivät sitoudu toimimaan asiassa samoilla pelisäännöillä, SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi kertoo Uutissuomalaiselle.

Vain vasemmistoliitto on asettanut rajoituksen omaehtoisesti. Liike Nyt puolestaan on antanut ehdokkailleen suosituksen toimia enintään kahdella päätöksenteon tasolla.

Perussuomalaisissa keskustelu kolmoisroolien mahdollisesta rajoittamisesta on puoluesihteeri Harri Vuorenpään mukaan edelleen käynnissä eikä päätöksiä ole tehty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)