Verkkouutiset

Keir Starmer. / AFP / LEHTIKUVA / BENJAMIN CREMEL

Kymmeniä tuhansia pukuihin – työväenpuolueen johtaja puolustaa saamiaan lahjoja

Tunnettu miljonääri on jakanut avokätisiä lahjoja myös Britannian pääministeri Keir Starmerin vaimolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian pääministeri, työväenpuolueen puheenjohtaja Keir Starmer on puolustanut päätöstään ottaa vastaan lahjoja miljonääriltä, joka sai myöhemmin pääsyn pääministerin virka-asunnolle Downing Streetille.

Keir Starmer ei aio muuttaa toimintaansa, vaikka osaa lahjoituksista ei ole julkistettu parlamentin sääntöjen mukaisesti. Työväenpuolueen ylähuoneen jäsen Waheed Alli on antanut Keir Starmerille kymmeniä tuhansia euroja käytettäväksi pukujen ja silmälasien hankintoihin.

Telegraph-lehden mukaan myös pääministeri vaimo on saanut lähes 6 000 euron arvosta vaatteita ja muita ostoksia ja palveluita.

Britannian pääministeri puolustautui sanomalla, että kaikki parlamentin jäsenet saavat lahjoja.

– On tärkeää, että niistä ilmoitetaan sääntöjen mukaisesti, Keir Starmer sanoi.

Waheed Allin kerrotaan lisäksi lainanneen asuntoaan puoluejohtajan perheelle vaalikampanjan aikana. Brittiedustajien on ilmoitettava saamistaan lahjoista ja lahjoituksista 28 vuorokauden kuluessa. Keir Starmer oli jättänyt aluksi ilmoittamatta vaimonsa saamat lahjat.

Tapauksesta ei käynnistetty selvitystä konservatiivien vaatimuksista huolimatta. Oppositiosta on arvosteltu pääministerin suhtautumista asiaan.

Waheed Alli eli lordi Alli on lahjoittanut työväenpuolueelle ja sen poliitikoille noin miljoona euroa viimeisten 20 vuoden aikana. Alli tunnetaan kansainväliseksi hitiksi nousseen Selviytyjät-realitysarjan toisena taustahahmona.

Keir Starmer otti vastaan viime vaalikauden aikana yli 90 000 euron arvosta lahjoja eri tahoilta. Työvaatteisiin upposi yli 19 000 euroa ja silmälaseihin lähes 3 000 euroa. Hän otti lisäksi vastaan yli 20 ilmaista vip-lippua jalkapallo-otteluihin.

– Olen massiivinen Arsenal-fani. En voi mennä tavalliseen katsomoon turvallisuussyistä. Jos en hyväksyisi lahjoja, niin en pystyisi menemään mihinkään peliin, Keir Starmer puolustautui.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)