Verkkouutiset

Esimerkkejä aidoista huijausviesteistä. (Kuva: Poliisi)

Useita joutunut huijatuksi Traficomin nimissä

Traficom-huijausten määrä on huolestuttavassa kasvussa Oulun alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oulun poliisilaitokselle on tullut viime aikoina päivittäin ilmoituksia, joissa ihmiset ovat tulleet huijatuksi Traficomin nimissä tulevalla tekstiviestillä.

Poliisi muistuttaa, että tekstiviestillä tulevien linkkien kautta ei tule syöttää pankkitunnuksia mihinkään palveluun.

Traficomin nimissä tulevilla tekstiviesteillä kehotetaan maksamaan erääntynyt lasku. Tekstiviestissä kerrotaan, että lasku on menossa ulosottoon, jos sitä ei makseta. Tekstiviestissä on mukana linkki, jota klikkaamalla päätyy huijaussivustolle, jossa pyydetään kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen verkkopankkitunnukset päätyvät rikollisten käsiin.

Seuraavassa huijauksen vaiheessa tulee tekstiviesti ”OP TURVA” -nimisestä palvelusta. Viestit ovat huijausta ja niissä kerrotaan, että asiakkaalle on varattu yhteydenottopyyntö OP-asiakaspalveluun. Tämän jälkeen huijattavalle soitetaan Osuuspankin nimissä ja pyydetään lisää verkkopankkitunnuksia, joilla tehdään luvattomia tilisiirtoja huijattavan pankkitililtä.

Traficom-huijausten määrä on huolestuttavassa kasvussa Oulun alueella. Samantyyppisiä huijauksia tehdään myös muiden palveluiden nimissä.

Poliisi muistuttaa, että omia pankkitunnuksia ei tule missään tapauksessa antaa puhelimessa kenellekään, eikä tekstiviesteissä olevien linkkien kautta tule mennä syöttämään pankkitunnuksia verkkosivustoille. Pankit eivät pyydä asiakkaidensa pankkitunnuksia koskaan puhelimitse, eikä niitä tarvita tilin maksuliikenteen pysäyttämiseen.

Turvallista verkkoasiointia varten kannatta hankkia käyttöönsä mobiilivarmenne, jolla voi tunnistautua muualle kuin oman pankin palveluihin. Tällöin omat pankkitunnukset eivät joudu rikollisten käsiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)