Verkkouutiset

Liikennettä Tallinnassa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Virossa bensiini on ennätyksellisen halpaa

Taustalla on maailmanmarkkinoiden ylitarjonta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Virolaisilta huoltoasemilta saa nyt ennätyksellisen halpaa bensiiniä ja dieseliä. 95-oktaaninen bensiini maksaa alle 1,55 euroa, 98-oktaaninen bensiini alle 1,60 euroa ja diesel 1,40 euroa litralta. Asiasta kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.

ERR:n mukaan näin alhaisia hintoja ei ole nähty moneen vuoteen.

Virolaisen polttoaineketjun Alexelan energiamyynnin johtajan Tarmo Kärsnanin mukaan alhaisten hintojen taustalla on maailmanmarkkinoiden ylitarjonta.

– Euroopassa on tällä hetkellä ylitarjontaa dieselistä, koska talous ei ole lähtenyt kasvamaan niin paljon kuin toivottiin, mutta samaan aikaan OPEC-maissa on edelleen ylituotantoa. Niiden tuotannon rajoittamista koskevia sopimuksia ei noudateta, Kärsnan sanoi.

Hänen mukaansa myös tulevat Yhdysvaltain presidentinvaalit vaikuttavat asiaan. Kärsnanin mukaan päättäjät eivät halua ärsyttää äänestäjiä korkeilla polttoainehinnoilla, joten polttoaineiden tuotanto pidetään korkealla tasolla myös tulevina kuukausina.

Tällä hetkellä ei ole nähtävissä, että polttoaineet kallistuisivat Virossa.

– Näemme, että hinta voi pysyä sillä tasolla jonkin aikaa. Eri muuttujat voivat aiheuttaa hintojen nousua, mutta tällä hetkellä emme näe suurta syytä laskuun tai nousuun, virolaisen polttoaineketjun Olerexin liiketoimintajohtaja Mihkel Mark

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)