Verkkouutiset

Maisema New Yorkissa. / Lukas Kloeppel

Yhä useampi miljonääri haluaakin vuokrata asunnon USA:ssa

Ennätyskorkeat kiinteistöhinnat ovat tehneet vuokra-asumisesta aiempaa houkuttelevamman vaihtoehdon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain asuntokauppa on hyytynyt huomattavasti vuoden 2022 jälkeen, jolloin keskuspankki Fed aloitti koronnostojen sarjan vastauksena pandemia-aikana räjähtäneeseen inflaatioon.

Myyntiajat ovat pidentyneet, sillä yhä useammalla ei ole enää varaa oman asunnon hankintaan. Ilmiö näkyy yllättäen myös miljonäärien päätöksissä.

Wall Street Journal -lehden mukaan asuntonsa vuokraavien hyvätuloisten osuus kaksinkertaistui 15 vuoden aikana. Yli 750 000 dollaria vuodessa ansaitsevista kotitalouksista 10,5 prosenttia on nyt vuokra-asujia. Osuus on korkeimmalla tasollaan Minnesotan yliopiston aloitettua seurannan 2000-luvun alussa.

Suurelle osalle amerikkalaisista asunnon omistaminen on väylä kasvattaa varallisuutta. Miljonääreillä on usein enemmän keinoja hankkia esimerkiksi sijoitusasuntoja tai kerryttää voittoja osakemarkkinoilla.

Luksuskiinteistöihin erikoistuneen yhtiön välittäjä Ruthie Assouline kertoo käyneensä huvittavia keskusteluita monien asiakkaiden kanssa siitä, ettei sopivia kohteita ole saatavilla suuristakaan ostobudjeteista huolimatta. Asuntokaupan hyytyminen on vähentänyt myynnissä olevien kohteiden määrää Yhdysvalloissa, mikä on ajanut hinnat ennätyskorkealle. Samalla myös lainojen korot ovat korkeampia kuin pitkään aikaan.

Tällä hetkellä asunnon vuokraaminen on ostamista edullisempaa käytännössä kaikilla Yhdysvaltain kaupunkialueilla.

Kohonneet kiinteistöverot, vakuutusmaksut ja muut kustannukset ovat lisäksi karkottaneet mahdollisia ostajia. New Yorkissa toimiva kiinteistönvälittäjä sanoo WSJ:lle tehneensä kevään jälkeen kymmeniä sopimuksia, joissa kuukausivuokra on yli 20 000 dollaria. Lukumäärää kuvaillaan poikkeuksellisen suureksi.

Kiinteistöyhtiöt ovat siirtäneet huomiotaan asiakkaisiin, jotka haluavat asua pysyvästi vuokralla. Kerrostalojen vuokra-asuntoihin suunnitellaan yhä useammin kodinhoitohuoneita ja lasten leikkihuoneita eli tiloja, joita yleensä tehtäisiin lähinnä pientaloihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)