Verkkouutiset

Autoliikennettä Turussa 29. elokuuta 2024., LEHTIKUVA / ANNI SAVOLAINEN

Kuluneilla renkailla liikenteessä, 12 päiväsakkoa rapsahti

Renkaiden pito-ominaisuudet heikkenevät selvästi märällä tiellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Dennis Pasterstein muistuttaa viestipalvelu X:ssä autoilijoita tarkistamaan renkaiden kunnon.

– Kollega pyysi muistuttamaan: Renkaiden urasyvyydet syytä taas tarkistaa, minimi 1,6 mm todella haastava sadekelillä. Renkaat tarkistettava kauttaaltaan, jos vaikka väärät aurauskulmat ovat kuluttaneet renkaat toispuoleisesti, liikennevalvontatoiminnon johtaja Pasterstein kirjoitti X:ssä.

X:ssä jakamassaan kuvassa Pasterstein kertoi autoilijalle rapsahtaneen 12 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Liikenneturvan mukaan auton kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä. Talvirenkailla urasyvyyden tulee olla vähintään 3,0 millimetriä.

Liikenneturva muistuttaa, että renkaiden suorituskyky märällä, lumisella tai jäisellä tienpinnalla heikkenee jo selvästi ennen kuin lain vähimmäisvaatimus on saavutettu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)