Verkkouutiset

Kuvakaappaus viestipalvelu X:ssä esitellystä Libanonissa räjähtäneestä radiopuhelimesta. X

Nyt räjähtelevät radiopuhelimet, kymmeniä uusia iskuja ympäri Libanonia

Keskiviikon räjähdyksissä on loukkaantunut ainakin 300 ihmistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Libanonissa on keskiviikkona raportoitu uusista ”langattomien laitteiden” räjähdyksistä, joissa on Libanon terveysministeriön alustavien tietojen mukaan kuollut ainakin yhdeksän ihmistä ja loukkaantunut 300 ihmistä, uutisoivat kansainväliset mediat. Räjähdyksiä kerrotaan sattuneen kymmeniä eri puolilla maata.

Keskiviikkona räjähtäneet laitteet ovat olleet useiden lähteiden mukaan radiopuhelimia.

Uutiskanava CNN:n mukaan räjähdyksiä on sattunut pääkaupunki Beirutin esikaupunkialueella keskiviikkona ainakin 15-20. Lisäksi 15-20 muuta räjähdystä on sattunut eteläisessä Libanonissa.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajalti kuvia väitetyistä räjähdyksistä ja niiden seurauksista. Myös räjähtäneistä radiopuhelimista on esitetty kuvia.

– Armeija pyytää kansalaisia ​​olemaan kokoontumatta alueille, joilla on ollut välikohtauksia, jotta lääkintäryhmät voivat saapua, Libanonin armeija varoitti kansalaisia viestipalvelu X:ssä.

Keskiviikon räjähdykset olisivat näin ollen jatkoa tiistain tapahtumille, jolloin ainakin 12 ihmistä kuoli ja noin 3 000 loukkaantui, kun libanonilaisen äärijärjestö Hizbollahin kommunikoinnissaan käyttämiä hakulaitteita räjähti yhtäaikaisesti eri puolilla Libanonia.

Hizbollah ilmoitti, että sen erityisvirastot suorittavat laajaa turvallisuustutkimusta selvittääkseen syyt, jotka johtivat samanaikaisiin räjähdyksiin.

Israelin tiedustelupalvelu Mossadin epäillään päässeen käsiksi laitteiden toimitusketjuun ja asentaneen niihin pienen määrän sotilastason räjähteitä.

Taiwanilainen Gold Apollo -yhtiö ilmoitti aiemmin, että laitteet olisi valmistettu Unkarissa. Paikalliselle BAC Consulting KFT -yhtiölle oli myönnetty lupa käyttää yhtiön brändiä kolmivuotisessa lisenssisopimuksessa. Yhtiö on kiistänyt asian.

Israel ei ole virallisesti kommentoinut tapahtumia.

 

EDIT: 18.9.2024 klo 18.45: Päivitetty loukkaantuneiden määrää.

EDIT: 18.9.2024 klo 19.45: Päivitetty uutista ja loukkaantuneiden määrää.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)