Verkkouutiset

Yhdysvaltain keskuspankilta odotetaan korkopäätöstä keskiviikkona 18. syyskuuta illalla Suomen aikaa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ANGELA WEISS

USA:n keskuspankilta merkittävä päätös – tällaista koronlaskua markkinat ennakoivat

Koronlaskua pidetään todennäköisenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain keskuspankilta (Fed) odotetaan korkopäätöstä keskiviikkona kello 21 Suomen aikaa. Koronlaskua pidetään todennäköisenä, mutta sen suuruudesta on vaihtelevia näkemyksiä.

– Korkopäätöksen osalta ollaan pitkästä aikaa aidosti jännän äärellä. Varmaa on se, että koronlasku saadaan, mutta odotukset ovat poikkeuksellisen jakautuneita sen suhteen, onko se suuruudeltaan 25 vai 50 korkopistettä, kirjoittaa analyysiyhtiö Inderesin ekonomisti Marianne Palmu Inderesin aamukatsauksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Keskiviikkoiltana FedWatchin odotuksissa 55 prosenttia oli kallistunut 50 korkopisteen laskun kannalle ja 45 prosenttia 25 korkopisteen laskun kannalle.

Palmun mukaan keskuspankin kannalta tilanne on kiusallinen ja kertoo tietynlaisesta viestinnän epäonnistumisesta, sillä odotukset eivät ole kovin hyvin hallinnassa

– Korkopäätöksessä onkin vaikea miellyttää kaikkia: jos laskee 25 korkopistettä, on se monen mielestä liian vähän, ja jos koronlasku on 50 korkopistettä, voisi se signaloida paniikkinappulan painamista ja taantuman myöntämistä. Pitää kuitenkin muistaa, että niin suuria koronleikkauksia on tehty viimeksi poikkeusoloissa keskellä koronapandemiaa ja sitä ennen finanssikriisissä.

OP Ryhmän seniorimarkkinaekonomisti Jari Hännikäinen arvioi tiistaina, että Fedin kokouksesta on tulossa poikkeuksellisen tärkeä markkinatapahtuma.

Hänen mukaansa tulevalla korkopäätöksellä ja kokouksen annilla on potentiaalia vaikuttaa merkittävästi koko syksyn rahapolitiikkanäkymään ja samalla ruokkia voimakkaita markkinaliikkeitä.

Hännikäinen arvioi, että korkokokous voi aiheuttaa merkittäviä liikkeitä niin osake-, korko kuin valuuttamarkkinoillakin.

Financial Timesin mukaan Yhdysvaltain osakemarkkinat pysyivät keskiviikkoaamuna paikallista aikaa vakaina, kun sijoittajat välttivät tekemästä suuria siirtoja Fedin korkopäätöksen edellä.

FT:n mukaan futuurimarkkinat osoittivat keskiviikkona 62 prosentin todennäköisyyttä puolen prosenttiyksikön koronlaskulle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)