Verkkouutiset

Suomessa on kaikkiaan 309 kuntaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Joka kymmenes kunta aloittaa tai on jo aloittanut yt-neuvottelut

Valtaosa yt-neuvotteluista liittyy käynnissä oleviin talouden sopeuttamistoimiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin kymmenesosa Suomen kunnista on kertonut kuukauden sisällä yt-neuvotteluista. Kuntatyönantaja KT:n pääekonomisti Juho Ruskoaho kertoo Uutissuomalaiselle, että ainakin 31 kunnassa on käynnissä tai alkamassa yt-neuvottelut.

Tieto perustuu KT:n mediaseurantaan vajaan kuukauden ajalta. Suomessa on kaikkiaan 309 kuntaa.

Ruskoahon mukaan vielä ei ole tarkempaa tietoa, kuinka moni henkilö on neuvottelujen piirissä tai minkälaisia henkilöstövaikutuksia neuvotteluilla arvioidaan olevan.

– Niiden kuntien tietojen perusteella, joissa arvioita on tehty, noin tuhat henkilöä voisi olla irtisanomisten tai osa-aikaistamisten piirissä, Ruskoaho kertoo Uutissuomalaiselle.

Hänen mukaansa valtaosa yt-neuvotteluista liittyy käynnissä oleviin talouden sopeuttamistoimiin.

Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio kertoo Uutissuomalaiselle, että kuntien talous on heikentynyt jyrkästi tänä vuonna. Kuntien tämän vuoden tammi–kesäkuun lukujen perusteella menot ja tulot eivät enää kohtaa monessa isossa kaupungissa.

Talouden ahdinko näkyy myös Kuntaliiton tänä syksynä tekemässä talousbarometrissä, jossa 71 prosenttia kuntien talousjohtajista arvioi kuntansa talouden tilan melko huonoksi, huonoksi tai erittäin huonoksi.

– Kuntia, joissa menee hyvin, on aika vähän, Punakallio sanoo Uutissuomalaiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)