Verkkouutiset

Poltettu venäläinen panssarivaunu Butshassa Ukrainassa 21. huhtikuuta 2022. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

”Hyökkäys Ukrainaan on sotilaallinen katastrofi Venäjälle”

Brittidiplomaatin mukaan Venäjän nykyinen ahdinko voidaan tulkita pelkäksi sotilaskatastrofiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Ukrainaa vastaan käymä laiton sota on sotilaallinen katastrofi Moskovalle, sillä hyökkääjän joukot ovat kärsineet jo yli 600 000 uhria, totesi Britannian Etyj-valtuuskunnan vanhempi sotilasneuvonantaja Nicholas Aucott Wienissä keskiviikkona Ukrinformin mukaan.

– Nyt on kulunut kaksi vuotta ja 212 päivää siitä, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyksensä, sotilaallisen toiminnan, jonka Venäjä aikoi tehdä muutamassa päivässä. Tässä yhteydessä nykyinen ahdinko voidaan tulkita pelkäksi sotilaskatastrofiksi, brittidiplomaatti sanoi.

Hän huomautti myös, että Ukraina ”hallitsee nyt jopa 900 neliökilometriä Venäjän aluetta Kurskin alueella. Ukrainalla on selkeä oikeus puolustautua Venäjän laitonta, provosoimatonta ja barbaarista hyökkäystä vastaan, ja sen toiminta on osoitus Ukrainan kyvystä saavuttaa strateginen yllätys ja paljastaa Venäjän heikkoudet”.

Britannian Etyj-edustuston sotilaallinen neuvonantaja totesi, että ”sotilaallisella tasolla Ukrainan tehokas operaatiosodan käyttö on jyrkässä ristiriidassa Venäjän lihamylly-taktiikan kanssa.

– Venäläisten uhrien määrä oli elokuussa keskimäärin 1 187 päivässä. Viime vuoden elokuussa päivittäinen venäläisuhrien määrä oli 544 ja elokuussa 2022 se oli 236. Tämä maalaa Venäjän armeijasta synkän kuvan.

– Vielä rajumpaa on se, että Venäjä on menettänyt yli 610 000 kuollutta ja haavoittunutta laittomassa sodassaan, Aucott jatkoi.

Diplomaatin mukaan Venäjän sotilaallinen kampanja Ukrainaa vastaan ”menee vähän paremmin”.

Aucott toteaa, että huolimatta huomattavasti pienemmästä merivoimista Ukraina on työntänyt suuren osan Venäjän laivastosta itään Krimiltä.

– Ukraina on vaurioittanut tai tuhonnut neljänneksen Venäjän Mustanmeren laivastosta. Tämä sisältää Rostov na Donun tuhoamisen. 300 miljoonan dollarin venäläinen sukellusvene, joka menetettiin 3. elokuuta. Tämä merkitsee ensimmäistä venäläisen sukellusveneen taistelutappiota toisen maailmansodan jälkeen. Tämä tappio on hämmästyttävä Venäjän sotilaallinen epäonnistuminen, Aucott korosti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)