Verkkouutiset

Tankin yläosassa kulkevat sotilaat voivat poistua nopeasti ramppia pitkin. / z4lpr / Telegram

Tykkitorni pois ja jalkaväelle liukumäki – panssareita suojataan viritelmillä

Venäläisvaunuihin pyritään tekemään lisää suojattua tilaa jalkaväelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sekä Venäjän että Ukrainan asevoimat ovat pyrkineet vahvistamaan panssariajoneuvojaan räjähdelennokkien luomaa uhkaa vastaan.

Ajoneuvojen katoille on pystytetty erilaisia häkki- ja verkkorakennelmia. Haavoittuviksi osoittautuneet taistelupanssarivaunut on pitkälti vedetty pois etulinjasta, jolloin ne toimivat turvallisen etäisyyden päässä liikkuvan tykistön lailla.

Venäjä on mennyt pisimmälle niin sanotuilla kilpikonnatankeilla. Latomaiset rakennelmat saadaan aikaan kiinnittämällä teräslevyjä panssarivaunujen kylkiin ja yläosaan. Usein päälle kiinnitetään myös droonien viestiyhteyksiä häiritseviä elektronisen sodankäynnin järjestelmiä.

Lisäpanssarointi kestää ainakin teoriassa räjähdelennokkien iskut, minkä lisäksi vaurioituneita suojalevyjä on kohtuullisen helppo vaihtaa.

Liukuhihnojen muovisilla osilla vahvistettu venäläistankki. / russiannocontext / Telegram

Teräslevyillä vahvistettuja T-80-panssarivaunuja on esitelty Venäjän puolustusministeriön julkaisuissa. Viime aikoina on lisäksi kiinnitetty huomiota jalkaväen suojaamiseen rintamalla tehtävien kuljetusten aikana. Joistakin panssarivaunuista on poistettu päätykki, jotta niiden päälle mahtuu enemmän taistelijoita.

Sotilaat voivat näin ollen istua vaunun päälle rakennetun ”teräskopin” suojissa. Sosiaalisessa mediassa jaetulla videolla näkyy Venäjän asevoimien työpaja, jossa vahvistetaan vaunujen suojausta. Lisäpanssarointi heikentää merkittävästi panssarivaunumiehistön näkyvyyttä, joten suojausten ulkopuolelle on asennettu useita videokameroita. Liikkeitä voidaan yrittää suojata savunheittimillä.

Erääseen vaunuun on jopa asennettu avattava liukumäki, jota pitkin sotilaat voivat poistua nopeasti taistelukentällä.

LUE MYÖS:
Kohuttu ”kilpikonnatankki” onkin suomalainen keksintö 1960-luvulta (VU 17.9.2024)

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)