Verkkouutiset

Veroa korotettaisiin keskimäärin 27,1 prosenttia. LEHTIKUVA/JANI KOSKINEN

Tupakkaveroon roima korotus

Veroa korotetaan kuudessa vaiheessa marraskuusta 2024 alkaen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Veronkorotukset koskevat savukkeita, kääretupakkaa, piippu- ja savuketupakkaa sekä sikareita ja pikkusikareita. Veroa korotettaisiin keskimäärin 27,1 prosenttia.

Korotukset toteutettaisiin kuudessa vaiheessa siten, että ensimmäinen korotus tehtäisiin 1. marraskuuta, toinen heinäkuun alusta 2025, kolmas vuoden 2026 alusta, neljäs heinäkuun 2026 alusta, viides vuoden 2027 alusta ja kuudes heinäkuun 2027 alusta.

Muut tupakkaverotuksen piiriin kuuluvat tuotteet, kuten sähkösavukenesteet ja nikotiinipussit, jäävät veronkorotuksen ulkopuolelle.

Vuosien 2026 ja 2027 korotukset perustuvat hallitusohjelmaan, jossa tupakkaveron korotustavoitteeksi on asetettu sata miljoonaa euroa. Lisäksi hallitus päätti kevään 2024 kehysriihessä 50 miljoonan euron lisäkorotuksesta tupakkaveroon. Tämä veronkorotus on osa julkisen talouden sopeutustoimia.

Verrattuna tilanteeseen, jossa veroja ei korotettaisi, ehdotetut veromuutokset lisäisivät tupakkaverotuloja vuositasolla noin 150 miljoonalla eurolla, kun kaikki muutokset ovat tulleet voimaan, kertoo valtiovarainministeriö.

Hallitus esittää, että laki tulisi voimaan 1. marraskuuta 2024.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)