Verkkouutiset

Ns. voiton päivän paraatin harjoitus Moskovassa vuonna 2019. AFP/LEHTIKUVA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Tappiot ja rekrytointiongelmat estävät Venäjää laajentamasta armeijaansa

Kyseessä on kolmas Vladimir Putinin allekirjoittama asetus armeijan kasvattamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huolimatta Venäjän presidentin Vladimir Putinin ilmoittamasta aikeesta kasvattaa armeijan koko 1,5 miljoonaan sotilaaseen, suunnitelmaa haittaavat todennäköisesti Venäjän suuret tappiot sodassa Ukrainaa vastaan, Britannian puolustusministeriö kertoi viestipalvelu X:ssä tiedustelutietoihin viitaten.

Kyseessä on kolmas Putinin allekirjoittama asetus armeijan kasvattamisesta Ukrainan täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen helmikuussa 2022.

Venäjän armeijassa on tällä hetkellä 1,5 miljoonaa sotilasta, mikä on 180 000 enemmän kuin aiemmin.

Britannian Etyj-valtuuskunnan vanhempi sotilasneuvonantaja Nicholas Aucott totesi Wienissä keskiviikkona, että Venäjän Ukrainaa vastaan käymä laiton sota on sotilaallinen katastrofi Moskovalle, sillä hyökkääjän joukot ovat kärsineet jo yli 600 000 uhria kaatuneina ja haavoittuneina.

– Nyt (keskiviikkona) on kulunut kaksi vuotta ja 212 päivää siitä, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyksensä, sotilaallisen toiminnan, jonka Venäjä aikoi tehdä muutamassa päivässä. Tässä yhteydessä nykyinen ahdinko voidaan tulkita pelkäksi sotilaskatastrofiksi, brittidiplomaatti sanoi.

Aucottin mukaan venäläisten uhrien määrä oli elokuussa keskimäärin 1 187 päivässä. Viime vuoden elokuussa päivittäinen venäläisuhrien määrä oli 544 ja elokuussa 2022 se oli 236.

– Tämä maalaa Venäjän armeijasta synkän kuvan, diplomaatti summaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)