Verkkouutiset

Ville Tavio. LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS

MTV: Suomi jäi pois Ukraina-liittoumasta ministerin päätöksellä

Ville Tavion mukaan kyse on "painopistevalinnasta".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi ei osallistu Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvään tasa-arvoliittoumaan. Asiasta kertoo MTV Uutiset.

Useiden virkamieslähteiden mukaan Suomi jäi pois liittoumasta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion (ps.) päätöksellä. Ongelmana oli MTV:n tietojen mukaan se, että liittouman tarkoitus oli edistää myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

Tavio ei kiistä MTV Uutisten tietoja. Hänen mukaansa kyse on ”painopistevalinnasta”.

Liittouma perustettiin 12. kesäkuuta Berliinissä Ukrainan jälleenrakennuskonferenssissa. Liittouman takana ovat erityisesti Ukrainan ja Saksan hallitukset. Keskeisessä roolissa on myös YK:n naistenjärjestön Ukrainan-osasto.

Mukana liittoumassa ovat esimerkiksi Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Britannian ja USA:n ulkoministeriöt tai kehitysyhteistyövirastot, EU sekä lukuisat järjestöt ja yritykset. Liittoumassa on kyse ennemmin poliittisesta kuin konkreettisiin hankkeisiin ja rahaa vaativiin panostuksiin sitoutumisesta.

MTV:n tietojen mukaan Suomen ulkoministeriössä ehdittiin valmistella liittoumaan liittymistä virkatyönä. Hanke keskeytyi siihen, kun asia vietiin vastuuministerinä toimineen Ville Tavion esikunnan tietoon. Osa ministeriön virkamiehistä piti liittoumaan liittymistä itsestäänselvyytenä, joten liittymisprosessin keskeytyminen tuli heille yllätyksenä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)