Verkkouutiset

SpaceX:n Falcon-raketti laukaisualustalla. AFP / LEHTIKUVA / CHANDAN KHANNA

Elon Musk lupaa tarjota kaikille matkan Marsiin

SpaceX:n toimitusjohtajan mukaan avaruuslento on pitkä ja epämukava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teknologiamiljardööri ja avaruusalan yritys SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk lupaa tarjota kaikille vapaaehtoisille matkan Marsiin. Hän kuitenkin muistuttaa, että matka ei ole mukava.

– Se tulee olemaan kuin pitkä merimatka menneinä vuosisatoina – vaarallinen ja epämukava, mutta suuri seikkailu, Musk kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

SpaceX kehittää ja operoi avaruusraketteja- ja aluksia, kuten uudelleenkäytettäviä Falcon-raketteja ja miehitettyä Dragon-alusta. Yrityksen tavoitteena on vähentää avaruuslentojen kustannuksia ja mahdollistaa Marsin asuttaminen ihmisillä.

Muskin mukaan yrityksen ensimmäinen miehittämätön alus laukaistaan Marsiin vuonna 2026. Miehitetyt lennot alkavat hänen mukaansa lähivuosina, kun Maa ja Mars ovat suotuisassa asemassa toisiinsa. Aikataulu riippuu teknologian kehityksestä ja testilaukaisujen onnistumisesta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)