Verkkouutiset

Taistelupanssarivaunu Leopard 2A6. LEHTIKUVA/JUSSI PARTANEN

Saksalta Ukrainalle yli 20 Leopard 1-panssarivaunua

Ukrainan toiseksi suurin sotilaallinen lahjoittaja Yhdysvaltojen jälkeen on Saksa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan hallitus ilmoitti syyskuussa, että Berliini on luovuttanut 22 Leopard 1 A5 -panssarivaunua, 61 000 155 mm:n patruunaa, kolme Gepard-ilmatorjuntavaunua varaosineen ja muita varusteita. 19.

Erä sisälsi myös viisi Bandvagn 206-maastoajoneuvoa, kaksi ilmavalvontatutkaa TRML-4D ja mönkijätela-alusta Warthog sekä 112 ajoneuvoa Bundeswehrin ja teollisuuden varastoista.

Ukraina sai myös 30 Vector-dronea, 20 Heidrun RQ-35 -tiedusteludronea, 12 Songbird-dronea, kuusi Hornet XR -dronea ja 20 merivoimien dronea.

Berliini toimitti lisäksi kolme Beaver-sillanlaskupanssarivaunua varaosineen ja kuusi Wisent 1 -miinanraivauspanssarivaunua.

Kaikkiaan 22 Leopard 1 A5-panssarivaunua varaosineen toimitettiin yhteishankkeena Tanskan kanssa.

Alkujaan sangen epäröivästä Saksasta tuli Ukrainan toiseksi suurin sotilaallinen lahjoittaja Yhdysvaltojen jälkeen, vaikka Saksan liittokansleri Olaf Scholz on edelleen haluton toimittamaan joitakin keskeisiä ominaisuuksia, kuten pitkän kantaman Taurus-ohjuksia.

Lisäksi Saksan sotilaallinen apu Ukrainalle leikataan ensi vuonna puoleen vuoteen 2024 verrattuna. Berliini on osoittanut Kiovalle noin kahdeksan miljardia euroa tänä vuonna, kun taas ensi vuoden tuki on asetettu neljään miljardiin euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)