Verkkouutiset

Varusmiehiä Kainuun prikaatissa. LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA

Virus jyllää varuskunnassa, sairaala ruuhkautui pahoin

Varusmiesten mukaan oikeus palvelusajan terveydenhuoltoon ei tällä hetkellä toteudu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Varusmiesliiton mukaan adenovirus on levinnyt rajusti Kainuun prikaatissa, ja osa sairastuneista varusmiehistä on joutunut jopa tehohoitoon.

Liitto kertoo tiedotteessaan saaneensa yhteydenottoja varuskuntasairaalan ruuhkautumisesta, joka on vaikeuttanut varusmiesten mahdollisuutta saada perusterveydenhuollon palveluita.

– Varusmiehillä on oikeus lakisääteiseen terveydenhuoltoon palvelusaikana ja sen toteutumisesta tulisi huolehtia kohtuullisessa ajassa, kertoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Elina Riutta.

Varusmiesliitossa on huomattu, että varuskunnissa on pulaa terveyshenkilökunnasta. Tilanne vaihtelee varuskunnittain, mutta adenovirustilanteen kehittyminen Kainuun prikaatissa on liiton mukaan tuonut esille sen, että varuskuntasairaalan resurssit ovat olleet riittämättömät paikallisen epidemian hoitamiseen.

Varusmiesliitto katsoo, että Puolustusvoimien tulisi ottaa hoitohenkilökunnan resurssit tarkastelun alle, jotta turvataan varusmiesten perusterveydenhuolto kaikissa tilanteissa ja kaikissa varuskunnissa.

Liitto ehdottaa, että hoitohenkilökunnan kasvattamista ja heidän liikkuvuuden lisäämistä varuskuntasairaaloiden välillä, jotta kovimpiin ruuhkahuippuihin voidaan vastata.

– Jos on ennestään jo haasteita henkilökunnan riittävyydessä, niin epidemiahan vain lisää haasteita. Varuskuntasairaaloiden pitäisi olla virusepidemian kestäviä, ja pohdituttaa, miksei tällaisten tilanteiden varalta valmistauduta etupainoitteisesti, Riutta summaa.

Varusmiesliitto toivoo, että Kainuun prikaatin virusepidemia toimii herätyksenä ryhtyä toimiin varusmiesten terveydenhuollon parantamiseksi, jotta tulevaisuudessa vastaavassa tilanteessa sairastuneet saavat oikea-aikaista apua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)