Verkkouutiset

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. AFP/LEHTIKUVA/THOMAS FURE

Jens Stoltenberg: Ilman Nato-jäsenyyttä Ukrainalla ei voi olla kestävää turvallisuutta

Naton pääsihteerin mukaan nopein tapa lopettaa sota on hävitä se.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nopein tapa lopettaa Ukrainan sota on hävitä se. Mutta se tuo Venäjän miehityksen rauhan sijaan. (Vladimir) Putin puolestaan uskoo voivansa saavuttaa tavoitteensa taistelukentällä. Siksi hän jatkaa julman sodan käymistä, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi puheessaan Saksan Marshall-rahaston tapahtumassa torstaina Ukrinformin mukaan.

– En usko, että voimme muuttaa Putinin mieltä. Mutta uskon, että voimme muuttaa hänen laskelmiaan. Antamalla Ukrainalle lisää aseita, voimme saada Putinin ymmärtämään, ettei hän voi saada haluamaansa väkisin. Paradoksi on, että mitä enemmän aseita pystymme toimittamaan Ukrainalle, sitä todennäköisempää on, että saavutamme rauhan ja lopetamme sodan, Stoltenberg sanoi.

Hän selvensi, että mitä uskottavampi pitkän aikavälin sotilaallinen tuki Ukrainalle on, sitä nopeammin sota päättyy.

Stoltenberg lisäsi, että tulevan sopimuksen taustalla on oltava vahva sotilaallinen tuki Ukrainalle ja uskottavat turvallisuustakuut kestävän rauhan takaamiseksi.

– Euroopassa ei voi olla kestävää turvallisuutta ilman vakaata Ukrainaa. Eikä pysyvää turvallisuutta Ukrainalle ilman Nato-jäsenyyttä. Naton ovi on auki. Ukraina liittyy (siihen), hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)