Verkkouutiset

Donald Trump joutui salamurhayrityksen kohteeksi golf-kentällään Floridassa. AFP / LEHTIKUVA / JOE RAEDLE

Joka viides USA:ssa olisi halunnut, että Donald Trump olisi ammuttu

Demokraateista joka kolmas on tätä mieltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes joka viides (17 prosenttia) yhdysvaltalainen on sitä mieltä, että Yhdysvallat voisi paremmin, jos entinen presidentti ja republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump olisi kuollut viimeviikkoisessa salamurhayrityksessä. Asia ilmenee Napolitan News Servicen teettämästä kyselystä.

Demokraateista tätä mieltä on lähes joka kolmas (28 prosenttia). Joka neljäs (24 prosenttia) ei ollut varma kannastaan. Lähes puolet (48 prosenttia) demokraateista oli sitä mieltä, ettei Yhdysvallat olisi voinut paremmin, jos Trump olisi kuollut murhayrityksessä.

Republikaanien äänestäjistä vain seitsemän prosenttia oli sitä mieltä, että Yhdysvalloilla menisi paremmin jos murhayritys olisi onnistunut.

Tutkimuksen toteuttaneen RMG Researchin johtaja Scott Rasmussen pitää tuloksia huolestuttavana. Hänen mukaansa on vaikeaa kuvitella suurempaa uhkaa demokratialle kuin halun murhata poliittinen vastustajansa.

Tulokset kertovat vahvasti myös siitä, kuinka polarisoitunut yhdysvaltalainen yhteiskunta on. Sekä Trumpin että demokraattien presidenttiehdokkaan Kamala Harrisin äänestäjistä monet ovat sanoneet suoraan julkisesti, etteivät voi ymmärtää, miten kukaan täysijärkinen ihminen voisi äänestää vastapuolen ehdokasta.

Tuloksista huolimatta Rasmussen uskoo, että Yhdysvaltain ”parhaat päivät ovat vielä edessä”.

– Olen kuitenkin sanonut vuosia, että asiat pahenevat ennen kuin ne paranevat. Nämä luvut viittaavat siihen, että pahenemisvaihe on nyt selvästi käsillä.

Kyselyyn vastasi tuhat rekisteröitynyttä yhdysvaltalaista äänestäjää. Tutkimuksen toteutti RMG Research ja vastaukset kerättiin verkossa 16.–17. syyskuuta 2024.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)