Verkkouutiset

Utin jääkärirykmentin sotilaita. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomen erikoisjoukot harjoittelevat Virossa

Maavoimien mukaan tavoitteena on kehittää yhteistoimintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Utin jääkärirykmentti harjoittelee tulevina viikkoina niin kotimaassa kuin Virossa.

Maavoimien mukaan ensi viikolla erikoisjoukkojen harjoitustoimintaa on Upinniemessä ja eteläisellä merialueella. Tämän jälkeen harjoituksia on kahden viikon ajan Pohjois-Suomessa Lohinivan, Sodankylän, Pelkosenniemen, Räisälän ja Rovaniemen välisellä alueella.

Taisteluvarusteisiin pukeutuneet sotilaat harjoittelevat maastossa, saaristossa ja vesistöalueilla. Harjoituksissa käytetään puolustusvoimien ajoneuvo- ja venekalustoa sekä harjoitusampumatarvikkeita ja pieniä räjähteitä.

Osaan harjoitustilanteista liittyy helikopterien lentotoimintaa valoisan ja pimeän aikana. Helikopteritoiminnasta ja ampumatarvikkeiden käytöstä voi aiheutua meluhaittaa.

Utin jääkärirykmentti harjoittelee yhdessä myös Viron puolustusvoimien kanssa 23. syyskuuta – 2. lokakuuta 2024.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää yhteensopivuutta ja yhteistoimintaa Suomen ja Viron harjoitusosastojen välillä. Harjoitukseen osallistuu Suomesta alle 100 henkilöä ja siihen liittyy puolustusvoimien NH90-kuljetushelikoptereiden ja pienveneiden toimintaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)