Verkkouutiset

Hizbollahin taistelijoita maanalaisissa tiloissa. / Telegram

Hizbollah aloitti rakettitulen, hälytys Israelin pohjoisosissa

Alue on ajautunut yhä lähemmäs täysimittaista sotaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Libanonilainen Hizbollah-järjestö on aloittanut rakettitulen kohti Israelin pohjoisosia. Ilmahälytyssireenit ovat soineet monilla paikkakunnilla lähellä rajaa.

Times of Israel -lehden mukaan raketteja ammuttiin ainakin 150 kappaletta. Hizbollah sanoo kohdistaneensa tulituksen Israelin asevoimien ohjus- ja tykistöjoukkojen tukikohtiin.

Israel toteutti aiemmin laajoja ilmahyökkäyksiä Hizbollahia vastaan. Niiden kohteena olivat raketinheittimet, joita oltiin tiettävästi siirtämässä tuliasemiin. Israelin mukaan ainakin 30 raketinheitintä tuhoutui.

Alue on ajautunut lähelle täysimittaista sotaa Israelin tiedustelupalvelu Mossadin räjäytettyä tuhansia Hizbollahin jäsenten käyttämiä hakulaitteita ja radiopuhelimia. Mossadin epäillään päässeen käsiksi laitteiden toimitusketjuun ennen niiden saapumista Libanoniin.

Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallahin mukaan yllätysisku ”ylitti kaikki punaiset viivat” ja merkitsi käytännössä sodanjulistusta.

Israel on viime kuukausien aikana siirtänyt joukkoja Gazasta lähemmäs pohjoisrajaansa, jossa on käyty hajanaisia yhteenottoja viime vuoden lopulta lähtien.

Hizbollahin arsenaalissa on satoja räjähdelennokkeja sekä noin 130 000–150 000 rakettia ja ohjusta. Niiden joukossa on satoja ballistisia ohjuksia, joilla voitaisiin iskeä Tel Aviviin ja muihin tärkeisiin kohteisiin.

Järjestö esitteli hiljattain massiivista tunneliverkostoaan, jonka käytävien kautta voi siirtää raskaita raketinheittimiä tuliasemiin. Raketteja voi ampua myös suoraan maan alta käsin. Vuoristoinen maasto tekisi asiantuntijoiden mukaan Israelin maaoperaatiosta haastavan. Tunnelit on suunniteltu niin, ettei yksittäinen osuma estä sotilaskaluston liikettä maanalaisessa verkostossa.

LUE MYÖS:
Yli 50 ilmaiskua – Hizbollahin raketinheittimiä moukaroitiin (VU 20.9.2024)
Raketteja massiivisissa tunneleissa – Hizbollah varautuu sotaan (VU 19.8.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)