Verkkouutiset

Nainen vierailee kaatuneiden ukrainalaisten sotilaiden muistopaikalla Kiovan itsenäisyysaukiolla. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / SERGEI SUPINSKY

SDP:lta epäluottamuslause ministeri Ville Taviolle

Suomi ei osallistu Ukrainan jälleenrakentamisen tasa-arvoliittoumaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen kritisoi hallitusta päätöksestä jättäytyä pois Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvästä tasa-arvoliittoumasta.

– On kestämätöntä, että Suomi on jättäytymässä pois elintärkeästä Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvästä tasa-arvoliittoumasta. Hallitus on epäonnistunut pitämään kiinni Suomen yhteisestä ulkopoliittisesta linjasta. Tasa-arvon, tyttöjen ja naisten sekä vähemmistöjen asioiden edistäminen ovat aina olleet Suomen ulkopolitiikan keskiössä, Tuppurainen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Tuppuraisen mukaan päätös ei ole hallituksen mukainen. Hän ilmoittaa myös, että SDP tulee esittämään ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Taviolle (ps.) epäluottamusta.

MTV uutisoi aamulla, ettei Suomi osallistu Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvään tasa-arvoliittoumaan. Virkamieslähteiden mukaan Suomi jäi pois liittoumasta ministeri Tavion päätöksellä. Ongelmana oli, että liittouman tarkoitus oli edistää myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Tavio ei kiistänyt tietoja, vaan hänen mukaansa kyse on ”painopistevalinnasta”.

Tavio vastasi viestipalvelu X:ssä oppositiopuolueiden esittämään arvosteluun Ukraina-tuesta.

Hän sanoo myöntäneensä Ukrainaan neljä miljoonaa euroa humanitaarista tukea talven yli selviytymiseen. Apu kanavoidaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kautta. Tavion mukaan humanitaarinen tuki Ukrainaan tältä vuodelta on yhteensä 20 miljoonaa euroa.

Suomen päätös jättäytyä Ukrainan tasa-arvoliittouman ulkopuolelle ei muuta hallituksen ulkopoliittista linjaa, sanoi pääministeri Petteri Orpo (kok.) perjantaina.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)