Verkkouutiset

Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ben Zyskowicz: Tämä on Rahaa ei ole -hallitus

Kokoomusedustaja muistuttaa, että sote-säästöt perustuvat viime hallituksen säätämään lakiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kritisoi opposition sote-kommentteja Verkkouutisten BenTV:ssä.

Zyskowiczin mukaan oppositiopuolueet ovat väittäneet, että Petteri Orpon hallitus pakottaa hyvinvointialueet tekemään nopeita säästötoimia. Tämä ei Zyskowiczin mielestä pidä paikkansa.

– Oppositiopuolueet, sanon teille: Lopettakaa valehtelu sotesta, Zyskowicz vaatii.

Zyskowicz nostaa esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Matias Mäkysen kommentit Ylen Politiikkaradiossa. Mäkynen sanoi hallituksen pakottavan alueet todella lyhytjänteisiin paniikkiratkaisuihin.

– Tämä ei ole totta, Zyskowicz jyrähtää.

Kokoomuskonkari muistuttaa, että nykyinen soten rahoituslaki on viime hallituksen säätämä. Alueiden velvollisuus kattaa alijäämänsä vuoden 2026 loppuun mennessä perustuu Sanna Marinin hallituksen säätämiin lakeihin.

– Se, että nämä [alueet] joutuvat tekemään nopeasti kovia säästöjä, johtuu heidän [Marinin hallituksen] säätämästä laista, Zyskowicz sanoo.

Ymmärrettävä kysymys Zyskowiczin mukaan on, miksi nykyinen hallitus ei korjaa edellisen hallituksen säätämän rahoituslain vikoja. Vastaus tähän on yksinkertainen.

– Vaikka viime hallitus oli Rahaa on -hallitus, niin nyt on tämä Rahaa ei ole -hallitus, Zyskowicz toteaa.

Zyskowicz sanoo oppositiopuolueiden vaativan hallitusta antamaan alueille lisää rahaa ja aikaa alijäämiensä paikkaamiseksi. Ongelmana on, että rahaa ei ole eikä aika korjaa ongelmia.

Lopuksi Zyskowicz muistuttaa, että monet hyvinvointialueet ovat onnistuneet aikapaineesta huolimatta onnistuneet kehittämään toimintojaan. Oleellisin kysymys on, että miten ihmiset pääsevät hoitoon ja miten palvelut turvataan.

– Tästähän on kyse. Miten voidaan hyvinvointialueella kehittää toimintoja niin, että kustannusten kasvuja onnistutaan hillitsemään, Zyskowicz linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)