Verkkouutiset

Yhdysvaltain ilmavoimien F-16-hävittäjiä. LEHTIKUVA / HANDOUT / ESTONIAN DEFENCE FORCES

Ukraina on saamassa uuden kyvyn: Tämä on JSOW-ohjus

Pidemmän kantaman ohjus mahdollistaa Ukrainan iskeä turvallisemmalta etäisyydeltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat harkitsee keskimatkan Joint Standoff Weapon (JSOW) -ohjuksen toimittamista Ukrainalle osana uutta 375 miljoonan dollarin sotilasapupakettia. Asiasta uutisoi Politico.

Uusi ohjus antaisi Ukrainan ilmavoimille merkittävän päivityksen erityisesti maan uusille F-16-hävittäjille, parantaen sen kykyä iskeä Venäjää vastaan turvallisemmalta etäisyydeltä.

JSOW-ohjus, joka on jo käytössä muun muassa Yhdysvaltain ilmavoimissa ja laivastossa sekä useilla sen liittolaisilla, voi osua kohteisiin jopa noin 115 kilometrin päästä.

Pitkä kantama mahdollistaisi Ukrainan lentäjien pysyä poissa etulinjoista ja Venäjän ilmapuolustuksen ulottumattomissa. Lisäksi ohjuksella voisi kohdistaa iskuja Venäjän puolustusasemiin sekä etulinjan asevarastoihin.

Vaikka ohjuksen kantama ei yllä Ukrainan toivomaan vielä pidempään kantamaan, se tarjoaa merkittävän parannuksen nykyisiin kykyihin. Ukraina on vedonnut länsimaihin saadakseen käyttää pidemmän kantaman aseita, kuten Yhdysvaltain valmistamia Army Tactical Missile Systems (ATACMS) -ohjuksia ja brittiläisiä Storm Shadow -ohjuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)