Verkkouutiset

Venäläiset sotilaat marssivat Punaista toria pitkin voitonpäivän sotilasparaatin harjoituksissa. AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Venäjä yllätti Itämerellä: Harjoitus odotettua pienempi

Venäjä kertoi yhteisharjoituksen Kiinan kanssa olleen kaikkien aikojen suurin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ja Kiinan sota-alukset aloittivat yhteiset sotaharjoitukset 10. syyskuuta osana Venäjän merivoimien harjoitusta. Osa harjoituksista tapahtui Itämerellä. Asiasta uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR.

– Vaikka Venäjä kehui äskettäisen merivoimien harjoituksensa olleen kaikkien aikojen suurin, Itämeri-komponentti toteutettiin ilmoitettua pienemmässä mittakaavassa ja alemmalla tasolla, kertoo virolaiseversti Ants Kiviselg, joka toimii Viron puolustusvoimien tiedustelukeskuksen johtajana.

Venäjä ilmoitti, että harjoitukseen osallistuisi kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja aluksia, mutta todellisuus Itämerellä oli vaatimattomampi.

– Harjoitus tapahtui osittain myös Itämerellä. Venäjä ilmoitti osallistavansa 90 000 ihmistä ja 400 alusta, mutta arvioimme harjoituksen tapahtuneen todella paljon pienemmässä mittakaavassa, Kiviselg totesi Viron puolustusministeriön tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Kiviselgin mukaan harjoitus sisälsi pääasiassa strategisten pommittajien lentoja ja joitakin tiedustelulentoja. Tätä seurasi taistelulennot Kaliningradin alueella lähellä Gdanskin lahtea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)