Verkkouutiset

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Anders Adlercreutz MTV:lle: Tämän takia RKP on hallituksessa

Opetusministeri kehottaa kaikkia hallituspuolueita sitoutumaan yhteisesti sovittuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisen talouden tasapainottaminen ja rakenteellisten uudistusten tekeminen ovat Petteri Orpon (kok.) hallituksen tärkeimmät tehtävät, sanoo RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz MTV:n Uutisextran haastattelussa. Tämä selittää Adlercreutzin mukaan myös puolueen hallituksessa olon, vaikka yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa on RKP:ssä pidetty aika ajoin haastavana.

– Tämän hallituksen suuri tehtävä on se, että tasapainotetaan taloutta, tehdään rakenteellisia uudistuksia työmarkkinoille, tehdään suuria panostuksia koulutukseen, ensi vuoden budjetissa lisätään 280 miljoonaa TKI-panostuksiin, hän sanoo Uutisextrassa.

– Itse ajattelen, että tämä on se syy, miksi me olemme hallituksessa, miksi hallitus on pystyssä. Jotta tämä työ saataisiin mahdollisimman tehokkaasti vietyä maaliin, niin kaikkien tulisi sitoutua paitsi ohjelmaan, myös muihin yhteisesti sovittuihin asioihin.

Haastattelussa Adlercreutz kuitenkin arvostelee Perussuomalaisten viimeaikaisia irtiottoja, katsoen niiden vaikeuttavan hallitusyhteistyötä ja ”heikentävän sitoutumisen uskottavuutta”. RKP:lle on tärkeää etenkin hallituspuolueiden sitoutuminen valtioneuvoston rasisminvastaiseen tiedonantoon. Puheenjohtajien keskusteluissa Riikka Purra (ps.) on vakuuttanut Perussuomalaisten olevan tähän valmiita, Adlercreutz kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)