Verkkouutiset

EU:n lippuja Brysselissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Riikka Purralta vaaditaan selvitystä EU:n velkasäännöistä

Markus Lohen mukaan talouden tervehdyttäminen edellyttää vahvempaa kasvua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi vaatii tiedotteessaan valtiovarainministeri Riikka Purraa (ps.) selvittämään, mistä on kyse Suomen vaatimassa ”teknisessä muutoksessa” EU:n uusiin velkasääntöihin.

Lohen mukaan julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Suomi on vaatinut ja saanut EU:ssa läpi Suomen kannalta liian tiukan säännön. Lohi viittaa Suomen pyytämään laskentatavan muutokseen siinä, miten eläkerahastojen ylijäämät huomioidaan julkisen talouden velkaantumisessa.

– Onko Suomi vaatinut EU:lta itselleen niin tiukkaa taloudenpitoa, ettei Orpon hallitus kykene toimeenpanemaan sitä?

Lohen mukaan Suomen julkista taloutta pitää tervehdyttää sen vuoksi, että velaksi eläminen kaventaa tulevien suomalaisten sukupolvien mahdollisuuksia.

– Yksinomaan tänä ja ensi vuonna (Petteri) Orpon hallitus on ottamassa lisävelkaa noin 25 miljardia euroa. Velkalaiva on uppoamassa entistä syvemmälle. Taloutta on tervehdytettävä Suomen itsensä vuoksi, eikä suinkaan EU:n tarkkailuluokkaa pelkäämisen vuoksi, sanoo Lohi.

Lohen mukaan talouden tervehdyttäminen edellyttää ennustettua vahvempaa kasvua ja pelkkä sopeuttaminen ei riitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)