Verkkouutiset

Alaskan rannikolle sirretty hävittäjä USS Sterett. Wikimedia Commons. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Dalton Reidhead)

Jännitteet kiristyvät rannikolla – USA siirsi hävittäjän Alaskaan

Senaattori kuvailee Venäjän ja Kiinan toimia Alaskan lähialueella eskalaatioksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat on siirtänyt joukkoja ja hävittäjälaivan Alaskan rannikolle vastauksena Venäjän ja Kiinan sotilaalliselle toiminnalle alueella, uutisoi Politico. Kesän ja syksyn aikana useat venäläishävittäjät ovat lentäneet lähelle Yhdysvaltojen pohjoisimman osavaltion ilmatilaa, CNN:n mukaan ilmatilaa kuitenkaan loukkaamatta. Aikaisemmin syyskuussa vajaan 92 kilometrin pääsä Alaskan rannikolta havaittiin lisäksi neljä Venäjän laivaston alusta, mukaan lukien sukellusveneitä.

Kokonaiskuvaan vaikuttaa myös Tyynellämerellä viikonloppuna alkanut Venäjän ja Kiinan laaja yhteinen sotaharjoitus.

Politicon mukaan hävittäjä USS Sterett on siirretty osavaltion rannikolle, ja lisäksi Aleuttien saarille on sijoitettu 150 armeijan sotilasta. Sotilailla on sivuston mukaan käytössään Himars-raketinheitinjärjestelmä. Yhdysvallat jatkaa tilanteen seuraamista liittolaistensa kanssa, viranomaiset vahvistavat.

Vaikka tilannetta CNN:lle kommentoinut Pentagonin tiedottaja ei pitänyt Venäjän toimia uhkana tai eskalaationa, kuvailevat Politicon haastattelemat päättäjät Venäjän toimia huolestuttaviksi. Senaatin puolustusvaliokuntaa johtavan Jack Reedin mukaan kyse on mahdollisesti vastauksesta USA:n Ukraina-tuelle.

Venäläiskoneiden lennot huolestuttavat myös Alaskan senaattori Dan Sullivania. Puolustusvaliokunnassa istuvan senaattorin mukaan venäläisten ”tempo on noussut huomattavasti”. Sullivan kiinnittää etenkin huomiota Venäjän ja Kiinan yhteistoimintaan, jota hän kuvailee eskaloivaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)