Verkkouutiset

Kolikoita ja seteleitä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Miksei nuorille opeteta taloustaitoja?

Taloudenhallinnan perusteet tulisi sisällyttää koulujen opetukseen, katsoo yrittäjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opiskelija ja yrittäjä Nicolas Pool katsoo, että Suomen koulutusjärjestelmässä merkittävä puute: olematon nuorten taloustaitojen opettaminen. Pool nostaa asian esiin Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.

Poolin mukaan taloudenhallinnan ja sijoittamisen perusteet tulisi sisällyttää koulujen opetukseen, jotta nuorilla olisi paremmat valmiudet selviytyä aikuisiän taloudellisista haasteista.

– On surullista ajatella, että liian moni nuori astuu aikuisuuteen ilman kunnollisia eväitä ymmärtää rahankäytön vaikutuksia, ja joutuu oppimaan kantapään kautta asioita, jotka olisi voitu opettaa jo koulussa, Pool sanoo.

Pool muistuttaa, että taloustaitojen puute voi pahimmillaan johtaa velkakierteeseen, maksuhäiriömerkintöihin ja epävarmuuteen.

Hän ehdottaa, että kouluissa opetettaisiin nuorille muun muassa budjetointia, säästämistä ja pitkäjänteistä sijoittamista.

– Kun nuoret oppivat ymmärtämään rahankäyttöä ja sijoittamista, he eivät ainoastaan opi hallitsemaan omaa talouttaan, vaan saavat myös tunteen hallinnasta ja mahdollisuudesta unelmoida isommin, Pool sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)