Verkkouutiset

Parlamentin kellotorni Lontoossa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kymmenien terrorismista epäiltyjen väitetään livahtaneen Britanniaan

Hallituslähteet ovat kiistäneet väitteet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kymmenet terrorismista epäillyt ovat päässeet Britanniaan Englannin kanaalin yli, väittää maan entinen maahanmuuttoministeri ja konservatiivien puheenjohtajaehdokas Robert Jenrick. Asiasta uutisoi brittilehti The Telegraph.

Jenrickin mukaan tulijoilla on ollut yhteyksiä äärijärjestöihin, kuten Isisiin ja al-Qaidaan, ja he ovat esiintyneet turvapaikanhakijoina.

Jenrick väittää myös, että vuosina 2022 ja 2023 lähes 1 000 kanaalin yli veneillä saapunutta henkilöä on kytköksissä rikollisuuteen.

Hänen mukaansa hallituksen päätös perua niin sanottu Ruanda-malli, jonka tarkoituksena oli siirtää laittomasti saapuneita turvapaikanhakijoita Afrikan maahan, on jättänyt Britannian alttiimmaksi mahdollisille terrori-iskuille.

Hallituslähteet kiistivät Jenrickin väitteet ja katsovat Ruandan suunnitelman olevan väärä ratkaisu, joka ei olisi toiminut käytännössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)