Verkkouutiset

Lääkäreiden osa-aikatyöt ovat yleistyneet. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HS: Hyvinvointialueella pohdittu bonusta jos lääkäri suostuu täyteen työviikkoon

Lääkäreiden osa-aikatyöt ovat yleistyneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on harkinnut jopa bonuksia lääkäreille, jotka suostuvat tekemään täyttä työviikkoa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

– Meillä ei ole palkanlisää siitä, että teet sataprosenttista työaikaa. Tiedän, että niitä on jossain vaiheessa väläytelty. Ainakaan toistaiseksi meillä ei sellaisia ole, ylilääkäri Jussi Piuva sanoo lehdelle.

Lääkäreiden osa-aikainen työskentely on yleistynyt viime vuosina, ja Piuva kertoo joutuvansa työssään miettimään päivittäin lääkäreiden riittävyyttä. Jos kaikki hyvinvointialueen terveyskeskuslääkärit tekisivät sataprosenttista työaikaa, lääkäreitä tarvittaisin Piuvan mukaan nykyisen 370 sijasta korkeintaan 300.

Kyselututkimuksen mukaan suomalaisista terveyskeskuslääkäreistä keskimäärin 40 prosenttia tekee osa-aikatöitä. Terveyskeskuslääkärin keskimääräinen kokonaisansio kuukaudessa oli vuonna 2022 7404 euroa, HS kertoo. Työnantajalla ei aina ole vaihtoehtoa osa-aikaisuuksien myöntämiselle, sillä käytännön lopettamisen uskotaan heikentävän lääkärisaatavuutta.

Piuva korostaa, että osa-aikaisuuksilla myös tuetaan lääkäreiden jaksamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)