Verkkouutiset

Ruotsalainen Gripen-hävittäjä. AFP / LEHTIKUVA / JOHN THYS

Ukraina havittelee Gripen- ja Eurofigher-hävittäjiä

Ilmavoimien komentajan mukaan Ukraina haluaa saavuttaa länsihävittäjillä ilmaherruuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina neuvottelee parhaillaan ruotsalaisten Gripen-hävittäjien sekä eurooppalaisten Eurofighter-hävittäjien vastaanottamisesta, kertoo Militarnyi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä maan puolustusministeri Rustem Umierov.

– Kumppanimme ovat jo antaneet sitoumukset F-16 -hävittäjien ja Mirage-hävittäjien suhteen. Keskusteluja käydään parhaillaan Gripen- ja Eurofigher-hävittäjien suhteen, Umierov sanoi.

Vielä syyskuun alussa Ruotsin puolustusministeri Pål Jonson totesi, ettei päätöstä Gripen-hävittäjien lähettämisestä ole vielä tehty.

Umierovin mukaan Ukraina on välittänyt kumppanimaille tietoja siitä, kuinka monta hävittäjää Ukraina tarvitsisi. Lisäksi keskustelut ovat koskeneet erinäisiä keinoja vahvistaa Ukrainan ilmavoimia entisestään.

Hän totesi, että viime vuonna Ukraina keskittyi lentäjien kouluttamiseen, infrastruktuurin rakentamiseen sekä ilma-alusten hankkimiseen.

– Tänä vuonna teemme töitä saavuttaaksemme ilmaherruuden, Umierov linjasi.

Haaste on kuitenkin melkoinen, sillä Venäjä käyttää parhaillaan 300 helikopteria ja 300 muuta lentokonetta hyökkäyksessään Ukrainaan. Länsimailta siis tarvittaisiin kipeästi lisää hävittäjiä.

Ukraina sai tänä vuonna pitkän odotuksen jälkeen ensimmäiset länsimaiset F-16 -hävittäjänsä. Ukrainalle on luvattu yhteensä 79 hävittäjää, mutta toistaiseksi niistä on toimitettu vasta murto-osa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)