Verkkouutiset

Venäjän helikoptereita Ukrainan rintamalla. / mil.ru

Ukrainan tilanteen varoitetaan heikentyneen

Venäläisjoukot ovat jatkaneet etenemistään maan itäosissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sotilaallinen tilanne on jatkunut monin paikoin haastavana huolimatta siitä, että venäläisjoukkojen eteneminen on hidastunut ainakin tilapäisesti tärkeänä huoltokeskuksena toimivan Pokrovskin kaupungin edustalla Donetskin alueella.

Sotaa seuraavat ukrainalaiset ja länsimaiset tarkkailijat ovat seuranneet etulinjan muutoksia avointen lähteiden ja asevoimien tilannekatsausten perusteella.

Venäjän asevoimien hyökkäykset on viimeisen viikon aikana keskitetty Pokrovskin kaupungin etelä- ja koillispuolelle. Alivahvuisten ja uupuneiden puolustajien tilanne arvioidaan haastavaksi.

Venäläiset ovat lisäksi edenneetVuhledarin kaupungin laidoilla, mikä voi pakottaa ukrainalaisjoukot perääntymään saarrostuksen välttämiseksi. Hieman pohjoisempana venäläisjoukot ovat tunkeutuneet Toretskin kaupunkialueelle.

Venäläisjoukot ovat vajaan kymmenen kilometrin päässä Pokrovksista. / deepstatemap.live

Ukraina on vahvistanut kovan paineen alle joutuneen Tshasiv Jarin kaupungin puolustusta muun muassa vangeista kootuilla yksiköillä. Venäläiset olivat pitkään jumissa kaupungin itäpuolella kulkevan kanaalin toisella puolella, mutta saivat hiljattain sen länsipuolelle sillanpääaseman. Kaupunki sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä käytännössä kokonaan tuhoutuneesta Bahmutista, jonka hallinnasta käytiin verinen kamppailu talvella 2022–2023.

Venäjän asevoimat on pitkään painostanut puolustajan asemia Harkovan alueen itäpuolella sijaitsevan Kupjanskin kaupungin itäpuolella. Alue vapautettiin Ukrainan vastahyökkäyksessä syksyllä 2022.

Asiantuntijoiden mukaan Kremlin tavoitteena on saavuttaa Kupjanskin kohdalla kulkeva Oskil-joki ja etelämpänä Oskilin tekojärvi. Venäläisjoukot ovat päässeet työntymään viime viikkoina kapeahkolla kaistaleella vain noin kolmen kilometrin päähän tekojärvestä.

Venäjän joukot lähestyvät Oskil-jokea ja tekojärveä. Kuvakaappaus ukrainalaisesta tilannekartasta. / deepstatemap.live

LUE MYÖS:
Painetta huollolle: Tämän vuoksi Ukraina yrittää pitää kiinni etulinjan kaupungista (VU 11.9.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)