Verkkouutiset

Venäjän Mi-28NM-helikopteri Kurskin alueella. / mil.ru

Palkkasoturi kertoo totuuden Moskovan sodasta: Sotilaita tapatetaan surutta

Venäjän joukoissa taistelleiden serbien lukumäärästä ei ole olemassa luotettavia arvioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Dragan-nimisen serbialaisen palkkasoturin mukaan Venäjän sota Ukrainassa on rakennettu valheille ja kuolemalle, kertoo Radio Free Europe.

Dragan taisteli Venäjän joukkojen puolella Wolves-rynnäkköprikaatissa saatuaan taistelukoulutusta Alabinon sotilastukikohdassa, joka sijaitsee Moskovan länsipuolella. Koulutuksesta vastasivat hänen mukaansa erikoisjoukkojen sotilaat.

Venäjän joukoissa taistelleiden serbien lukumäärästä ei ole olemassa luotettavia arvioita. Serbian sisäministeriö, ulkoministeriö ja tiedustelupalvelu kieltäytyivät vastaamasta Radio Free Europen kysymyksiin.

Dragan vietti kaksi kuukautta koulutuksessa ja kuusi kuukautta Ukrainan rintamalla sopimuksen alaisena vuoden 2022 lopussa ja vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Hän toimitti Radio Free Europelle asiakirjoja ja valokuvia, joiden avulla hänen kertomuksensa vahvistettiin riippumattomien ja julkisten lähteiden avulla.

Draganin tarina vääränlaisesta luottamuksesta oveliin välittäjiin ja halveksiviin komentajiin osoittaa, kuinka ”veljellisen” innostuksen houkuttelemat serbit matkustavat Venäjälle ja saavat hätäisen sotilaskoulutuksen, minkä jälkeen heidät lähetetään rintamalle taistelemaan.

– Ihmisen henki on heille (venäläisille) yhtä arvokas kuin [Josif] Stalinin aikana, Dragan sanoo.

– Kuin yksi massiivinen yhtiö, jossa tavallisia ihmisiä tapatetaan – mobilisoituja sotilaita tai palkkasotureita, se on yhdentekevää.

Kysyttäessä sopimuksen taloudellisista ehdoista Dragan sanoi, että hän sai 110 000 ruplaa (noin 1 070 euroa) kuukaudessa koulutuskaudellaan ja noin kaksi kertaa enemmän taistellessaan Ukrainan rintamalla.

Dragan sanoi allekirjoittaneensa kuuden kuukauden sopimuksen Redut-palkkasotilasyhtiön kanssa.

Kahden kuukauden koulutuksen jälkeen Dragan osallistui Ukrainan sotaan tammikuussa 2023. Hän palasi Serbiaan kesäkuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)