Verkkouutiset

Ilmasotakoulun osasto Rovaniemellä 2019. LEHTIKUVA / KAISA SIREN

Useat taudit piinaavat Ilmasotakoulua, kymmeniä sairastunut

Adenovirus on aiheuttanut poikkeavan voimakasta oireilua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmasotakoulussa Tikkakoskella on esiintynyt syksyn aikana useita erilaisia hengitystieinfektio-oireita aiheuttavia tauteja, mukaan lukien adenovirusta, joka tavallisista adenovirusepidemioista poiketen on aiheuttanut voimakkaita oireita.

Adenoviruksen lisäksi liikkeellä on muun muassa mykoplasmaa, koronaa sekä hinkuyskää.

– Ilmasotakoulu on varautunut tilanteeseen ja seuraamme tartuntatilannetta tiiviisti varusmiesten ja henkilöstön palvelus- ja terveysturvallisuuden takaamiseksi, kerrotaan tiedotteessa.

Varuskuntaolosuhteet aiheuttavat omat haasteensa erilaisten tautien leviämiseen. Tarttuvat taudit, joihin myös adenovirus kuuluu, leviävät helposti varuskuntaolosuhteissa, joissa varusmiehet yöpyvät usean hengen tuvissa ja ovat koulutuksessa sekä vapaa-aikana paljon tekemisissä toistensa kanssa. Adenoviruksen itämisaika (jopa 14 vuorokautta) ja oireettomat taudin kantajat ovat haastaneet taudin leviämisen rajoittamista.

Ilmasotakoulussa on tällä hetkellä, hengitystie- tai flunssaoireisina, sairaana noin 40 varusmiestä ja noin 30 lomalla tai vapaalla olevaa sairastunutta on käsketty jäämään kotihoitoon.

Tämän lisäksi kaksi varusmiestä on sairaalahoidossa. Sairaalassa olevien varusmiesten tilanne on kuitenkin vakaa.

Sairastuneet eivät kaikki sairasta adenoviruksen aiheuttamaa tautia. Ennakoivasti käsketyt rajoittamistoimenpiteet ovat pitäneet tartuntatilanteen maltillisena.

Ilmasotakoulussa on varauduttu tilanteeseen ja Ilmasotakoulussa on otettu viime viikon aikana käyttöön jo koronan aikana hyväksi havaittuja toimenpiteitä tartuntojen leviämisen rajoittamiseksi.

Toimenpiteiden tarkoituksena on mahdollistaa oireisten varusmiesten tarkempi seuranta ja estää tautien leviäminen varuskunnassa.

Muun muassa siivousta ja hygieniaa on tehostettu, henkilöiden osastointia ja sairastuneiden eristämistä on parannettu sekä lomia ja vapaita on rajoitettu, tiedotteessa luetellaan.

Annettuja toimintaohjeita noudattamalla ja oireista välittömästi ilmoittamalla tartuntaketjut saadaan katkaistua mahdollisimman nopeasti. Toimenpiteiden tarkoituksena on myös estää tautien leviäminen varuskuntien ulkopuolelle, joten sairastuneita varusmiehiä ei täten välttämättä voida lähettää lomille tai sairastamaan kotiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)