Verkkouutiset

Mallan luonnonpuisto Lapissa syyskuussa 2021. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Lapissa mitattiin jo lähes 10 astetta pakkasta

Kyseessä on tämän syksyn toistaiseksi kylmin lukema. Pian pohjoiseen voi sataa lunta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyskauden tähän mennessä kylmin lämpötila on nyt -9,8 astetta. Se mitattiin varhain maanantaiaamuna Sodankylän Vuotson havaintoasemalla, Foreca kertoo.

Kittilän Pokan havaintoasemalla oli maanantaiaamuna -9,4 astetta ja Savukosken Tulppion havaintoasemalla -9,1 astetta. Eteläisimmillään pakkasta oli virallisilla säähavaintoasemilla maanantain vastaisena yönä Lappeenrannassa, -0,7 astetta.

Syyskuun kylmyysennätys Suomessa on -18,7 astetta. Se on mitattu 26. syyskuuta 1968 Sodankylän Vuotson havaintoasemalla.

Sääennustekartoilla näkyy myös lumisateita alkuviikolle. Niitä on tulossa luoteiseen Lappiin.

– Norjan luoteispuolella on matalapaine, jonka sateita yltää Pohjois-Ruotsin yli Suomeen. Nämä sateet liikkuvat pohjoiseen ja leviävät Käsivarteen tiistain vastaisena yönä. Käsivarren päässä sateet tulevat lumena. Lunta kertyy tiistai-iltapäivään mennessä 10–15 senttimetriä. Kilpisjärvellä lämpötila pysyttelee lähipäivät nollassa tai pakkasella, joten lumi jäänee toistaiseksi maahan. Keskiviikkona illalla Käsivarressa voi tulla muutama senttimetri lisää lunta. Muualla Lapissa sateet ovat tällä viikolla näillä näkymin vettä, toteaa Forecan uutisessa päämeteorologi Kristian Roine.

Tämän hetken ennusteiden mukaan seuraavia noin 10 pakkasasteen lukemia voisi tulla loppuviikolla.

– Seuraava kunnon kylmeneminen Lapissa tapahtuu perjantain kuluessa. Lauantain vastaisena yönä Käsivarressa voi olla 10 pakkasastetta. Myös lauantaipäivä ja sunnuntain vastainen yö ovat kylmiä, Roine sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)