Verkkouutiset

Ukrainan puolustusministeri Rustem Umerov. AFP / LEHTIKUVA / INA FASSBENDER

Ukraina otti käyttöön droonien parviteknologian ja iski yli 200 kohteeseen Venäjällä

Puolustusministeri sanoo venäläistä kalustoa tuhotun yli 15 miljardin dollarin arvosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina oli ensimmäinen maa maailmassa, joka otti käyttöön droonien parviteknologian, ja se on viimeisen vuoden aikana onnistunut tuhoamaan tai vahingoittamaan yli 200 laitosta Venäjällä, puolustusministeri Rustem Umerov kirjoitti kolumnissaan Forbes Ukrainalle Ukrinformin mukaan.

– Droonimme ovat osoittaneet, eetä Moskova ei saa koskaan nukkua. Nykyään ukrainalaiset droonit lentävät yli tuhat kilometriä saavuttaen Murmanskin ja Volgan alueen tuhoten Venäjän öljynjalostamoita ja lentokenttiä.

– Ukraina oli ensimmäinen maa maailmassa, joka otti käyttöön droonien parviteknologian. Pelkästään kuluneen vuoden aikana olemme onnistuneet tuhoamaan tai vahingoittamaan yli 200 kohdetta vihollisen alueella, Umerov toteaa.

Näihin kuuluu valvontapisteitä, lentokenttiä, aluksia, ilmapuolustusjärjestelmiä ja venäläisten sotilaiden keskitysalueita.

Ministeri korosti myös, että puolustusvoimat pakotti vihollisen siirtämään lentokoneita 250 kilometrin päähän rajasta oleville lentokentille ja Mustallamerellä venäläiset alukset pakenemaan Krimin sotilastukikohdista Krasnodarin alueen rannikolle.

– Ilman täysimittaista laivastoa olemme viimeisen vuoden aikana tuhonneet kymmenen venäläistä pinta-alusta ja yhden sukellusveneen. Puolustusministeriön DELTA-taistelujärjestelmän ansiosta olemme tuhonneet venäläistä kalustoa yli 15 miljardin dollarin arvosta.

– Tänä vuonna olemme lisänneet pitkän kantaman kapasiteettiamme useita kertoja. Olemme ostaneet yli miljoona droonia armeijallemme, Umerov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)