Verkkouutiset

Juomia myytiin ennen vuotta 2008 uudelleen täytettävissä muovipulloissa. Ne olivat huomattavasti paksumpia kuin nykyiset muovipullot. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Vanhoista pulloista ei pian saa enää rahaa

Muutos astuu voimaan vuodenvaihteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden 2025 alusta alkaen vanhojen pantillisten pullojen pantillisuus päättyy, Suomen palautuspakkaus (Palpa) tiedottaa.

Tämä koskee lasipulloja, jotka on ostettu Alkosta ennen vuotta 2012 sekä vanhoja uudelleen täytettäviä muovipulloja, joiden myynti päättyi vuoden 2008 alussa. Vanhat uudelleen täytettävät muovipullot ovat nykyisiä muovipulloja huomattavasti paksumpia.

– Kuluttajille muutos ei aiheuta suuria toimia, mutta jos kotona, varastossa tai vaikkapa mökillä on vanhoja lasi- tai muovipulloja, kannattaa ne palauttaa ennen vuodenvaihdetta. Toki tyhjät pullot ja tölkit on muutenkin hyvä aina toimittaa saman tien palautusautomaatteihin ja kierrätykseen, sanoo Palpan viestinnästä vastaava johtaja Tommi Vihavainen tiedotteessa.

Pullojen ja tölkkien pantin maksu perustuu ensi vuoden alusta lähtien yksinomaan juomapakkauksessa olevaan viivakoodiin.

– Pantin saamiseksi on tästä syystä aina hyvä huolehtia siitä, että pullon tai tölkin viivakoodi säilyy vahingoittumattomana, Vihavainen ohjeistaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)