Verkkouutiset

Asiakas Helsingin Työllisyyden palvelutorilla Pasilassa. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Ekonomisti ennakoi työllisyyden jatkavan heikkenemistä

Työttömyyden kasvua ajaa Suomen heikko taloustilanne.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Yrittäjien ekonomisti Roope Ohlsbomin mukaan Suomen pitkään heikosti kehittynyt talous heijastuu myös työmarkkinoille, sillä ⁠20–64-vuotiaiden työllisyysasteen trendi on laskenut jo yli vuoden ajan.

– Varsinkin rakentamisen sukellus ja sen seurauksena lisääntyneet konkurssit ovat näkyneet selvästi työttömien määrän kasvuna viimeisen vuoden aikana, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Työttömyyden kasvua ajaa Suomen heikko taloustilanne. Pitkittyneen heikon suhdanteen taustalla on muun muassa Suomelle liian korkea korkotaso, heikko kuluttajaluottamus ja rakennusalan vaikeudet. Myös avoimien työpaikkojen määrä on laskenut, mikä vaikeuttaa uudelleentyöllistymistä, Ohlsbom jatkaa.

Hänen mukaansa ilmassa on kuitenkin myös varovaisen positiivisia merkkejä, kun Suomen talous on alkanut toipua taantumasta.

– Huhti-kesäkuussa bruttokansantuote kasvoi 0,3 prosenttia ensimmäisestä vuosineljänneksestä. Loppuvuoden talouskasvu saa tukea laskevista koroista, matalana pysyneestä inflaatiosta ja viennin elpymisestä. Lisäksi teollisuuden luottamus on ollut viime aikoina lupaavasti nousussa, Ohlsbom sanoo.

Hän huomauttaa, että viime aikojen positiiviset signaalit eivät ainakaan toistaiseksi ulotu esimerkiksi yksityiseen kulutukseen ja kuluttajien luottamukseen tai myönnettyjen rakennuslupien määriin.

– Suhdannetilanne on siis edelleen lupaavista talousuutisista huolimatta haastava eli työllisyystilanne jatkanee heikkenemistään syksyn aikana. Työmarkkinat reagoivat talouden käänteisiin viiveellä, joten parempia aikoja voidaan odottaa aikaisintaan ensi vuoden puolella, Ohlsbom ennakoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)