Verkkouutiset

Israelin mukaan libanonilaisen rakennuksen alakerrassa oli DR-3-ohjus laukaisuvalmiina. / IDF / X

Hizbollahin väitetään piilottavan jättiohjuksia asuintaloihin

DR-3-risteilyohjukset pohjautuvat neuvostoaikaisiin suihkumoottorilla varustettuihin drooneihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin ilmavoimat on jatkanut laajoja ilmaiskujaan eri puolille Libanonia. Hyökkäysten painopiste on ollut etelässä, mutta osa kohteista sijaitsi yli 150 kilometrin päässä rajasta Baalbekin kaupungin lähialueella.

Israelin ilmavoimat kertoo iskeneensä noin 1 600 Hizbollahin kohteeseen. Libanonin terveysministeriö sanoo ainakin 492 ihmisen kuolleen, joiden joukossa oli 35 lasta. Libanonin mukaan suurin osa kohteista oli asuinrakennuksia.

Hizbollah on vastannut hyökkäyksiin tulittamalla raketteja rajan yli, mutta järjestö ei ole vielä käyttänyt arsenaalissaan olevia kehittyneempiä asejärjestelmiä, kuten pidemmän kantaman täsmäohjuksia.

Israelin asevoimien (IDF) tiedottaja, vara-amiraali Daniel Hagari väittää Hizbollahin piilottaneen risteilyohjuksia tavallisiin koteihin. Hän viittaa videoon, jossa näytetään aiemmin syksyllä tehty ilmaisku Libanonin eteläosissa sijaitsevaan rakennukseen. Sen sisälle piilotettu DR-3-risteilyohjus oli asetettu laukaisuvalmiuteen kohti Israelia.

War Zone -sivuston mukaan DR-3:lla viitataan Neuvostoliitossa valmistettuihin Tu-143-drooneihin. Suihkumoottorilla varustettu laite oli tarkoitettu tiedusteluun. Ukraina muutti jo aiemmin vanhoja neuvostodrooneja hyökkäysaseiksi varustamalla ne räjähdelastilla. Niillä on isketty muun muassa venäläisiä öljynjalostamoita vastaan.

Hizbollahin DR-3:n kantamaksi arvioidaan 200 kilometriä ja taistelukärjeksi 300 kilogrammaa.

Ohjus voidaan laukaista raketin avulla ajoneuvosta tai kiinteästä asemasta.

– Terroristit rakensivat erillisen luukun ohjuslaukaisua varten. Tästä näkyy, kuinka havaitsimme ohjuksen paljastaneen kolon. IDF eliminoi terroristit täsmäiskulla hieman ennen laukaisua, Daniel Hagari sanoi.

Suurin osa Hizbollahin arsenaalista on tiettävästi piilotettu laajoihin maanalaisiin tunneleihin.

Hizbollahin ohjus. / IDF

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)