Verkkouutiset

Admiral Levtshenko vuonna 2018. www.mil.ru

Venäjän sota-aluksen kerrotaan ampuneen varoituslaukauksen kohti Norjan laivaa

Venäläiset harjoittelivat Norjan talousalueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjalainen kalastusalus joutui tiukkaan kohtaamiseen Venäjän pohjoisen laivaston sotalaivan kanssa. Tilanne eteni kalastajien mukaan varoituslaukauksen ampumiseen.

Asiasta kertoo tässä Barents Observer.

Välikohtaus sattui syyskuun 12. päivänä Varangin niemimaan lähellä Barentsinmerellä. Alukset olivat Norjan aluevesien ulkopuolella, mutta Norjan talousalueella. Alueella oli käynnissä Venäjän ennakolta ilmoittama kovapanosammunta osana massiivista Okean 2024 -sotaharjoitusta.

Pohjoisen laivaston hävittäjä Admiral Levtshenko käskytti saalista merestä nostanutta norjalaislaiva Ranghild Kristineä poistumaan paikalta. Kalastusaluksen päällikkö kertoo vastanneensa kuitenkin kieltävästi. Siimat oli saatava ylös vedestä.

Sukellusveneiden torjuntaan suunniteltu Admiral Levtshenko on eräs Pohjoisen laivaston suurimmista aluksista. Norjalaisten mukaan venäläinen sotalaiva soitti äänekästä torveaan noin 15 sekunnin ajan. Sitten se ampui varoituslaukauksen. Ammus räjähti veteen. Tämän kerrotaan heiluttaneen norjalaisalusta.

Ranghild Kristine poistui länteen venäläislaivan seuratessa. Tilanne päättyi kun paikalle tuli Norjan rannikkovartioston alus, joka otti yhteyden venäläisiin.

Norjan viranomaiset ovat myöntäneet rannikkovartioston aluksen ja venäläislaivan kohtaamisen. Tarinaa varoituslaukauksesta ei kuitenkaan ole voitu vahvistaa.

Norjalaiset kalastajat ovat nostaneet toistuvasti meteliä Venäjän ammunnoista Barentsinmerellä. Venäjän laivastoa on vaadittu siirtämään ampuma-alueita pohjoiseen ja omille vesilleen, kauemmas Norjan kalastusvyöhykkeistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)