Verkkouutiset

Lenkkitossut kuvituskuvassa. LEHTIKUVA / MILLA TAKALA

HS: Opiskelija kadotti kenkänsä koulussa, vaati kaupungilta korvauksia

Kaupunki kieltäytyi korvausvaatimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opiskelijan lenkkitossut katosivat lukitusta kaapista ammattikoulun tiloissa Helsingissä. Opiskelija vaati kaupunkia korvaamaan hänelle 154,70 euroa. Korvausvaatimuksen suuruutta opiskelija perusteli sillä, että kengät olivat melko uudet. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Selvityksen mukaan lenkkitossut oli viety niin sanotusta älykaapista. Opiskelijoita oli aiemmin ohjeistettu olemaan jättämättä mitään arvokkaita tavaroita kaappeihin.

Helsingin kaupunki kieltäytyi opiskelijan korvausvaatimuksesta. Se vetosi siihen, että kaapissa ei ollut minkäänlaisia murtautumisen jälkiä. Älykaappien käyttöä tarkkaileva järjestelmä ei myöskään näyttänyt, että kukaan muu olisi avannut kaapin ovea kuin opiskelijan oma kortti. Koulun kameratallenteista ei myöskään havaittu mitään poikkeavaa.

Kaupungin selvityksen mukaan koulu oli käynyt opiskelijan kanssa keskustelua siitä mahdollisuudesta, että kaapin ovi olisi jäänyt epähuomiossa auki.

Kenkien katoaminen jäi lopulta mysteeriksi. Kaupunki perustelee korvausvaatimuksen hylkäämistä sillä, että mikään tapahtumissa ei viitannut kaupungin tekemään virheeseen tai laiminlyöntiin, joka olisi johtanut kenkien katoamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)