Verkkouutiset

Poliisi. Kuvituskuva. / LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Yle: Arkkipiispan johtamaa seuraa epäillään törkeistä rikoksista

Karjalan kielen seura teki konkurssin vuonna 2020. Ortodoksikirkon arkkipiispa ei kommentoi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Karjalan kielen seuraa epäillään useista törkeistä rikoksista, kertoo Yle. Polisin mukaan rikosnimikkeinä ovat törkeä avustuspetos, törkeä petos ja epäilty törkeä kirjanpitorikos ja epäiltyinä seitsemän seuran entistä hallituksen jäsentä. Asiasta on kertonut myös Savon Sanomat.

Karjalan kielen seuran hallituksen puheenjohtajana toimi sen olemassaolon ajan, vuodesta 1995 vuoteen 2016 ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo. Seura teki konkurssin vuonna 2020.

Ylen mukaan poliisi epäilee seuran johdossa olleita ihmisiä valtionavustusten myöntämispäätösten vastaisesta toiminnasta. Epäilyt teot ovat sijoittuvat vuosien 2017 ja 2020 välille. Ylen tavoittaman Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Minna Willman-Koistisen mukaan avustusten kokonaismäärä on ollut noin 565 000 euroa.

Arkkipiispa Leo ei halunnut kommentoida asiaa Ylelle.

Vuonna 2022 Yle kertoi, että tukia takaisin perittäessä opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan seuran epäiltiin käyttäneen karjalan kielen elvytysohjelmaan tarkoitettuja valtionavustuksia myös muihin kustannuksiin kuin mitä tukiehdot sallivat. Kirjanpidon puutteiden vuoksi kaikkien rahojen käytöstä ei saatu selvää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)