Verkkouutiset

Susi Itä-Suomen erämaassa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

MT: Susien tiukkaan suojeluun voi tulla muutos

EU-direktiivin muuttaminen on kuitenkin hidasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Susi voisi jatkossa olla EU:ssa vain ”suojeltu”, kun se tällä hetkellä on tiukasti suojeltu, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. EU-komissio saattaa jättää jo joulukuussa Bernin yleissopimuksen pysyvälle komitealle esityksen suden suojelutason muuttamisesta.

Lehden mukaan jokin aikaisemmin asiaa vastustaneista maista on mitä ilmeisimmin muuttanut kantaansa. Asiasta on tarkoitus äänestää EU-lähettiläiden kokouksessa.

Muutos helpottaisi susien kannanhoidollista metsästystä alueilla, jossa pedot ovat haitaksi kotieläintaloudelle.

Mikäli yleissopimukseen tehdään muutos, EU voi lähteä muuttamaan omaa luontodirektiiviin kirjattua suden suojelutasoa. Direktiivin muuttamiseen voi kuitenkin mennä kaksikin vuotta.

– Susien paluu on hyvä uutinen Euroopan biologiselle monimuotoisuudelle, mutta susilaumojen keskittymisestä joillain Euroopan alueilla on tullut todellinen vaara erityisesti kotieläintaloudelle, komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen perusteli esitystä vajaa vuosi sitten.

Yksi tällainen alue on von der Leyenin kotiseutu Ala-Saksin osavaltiossa Saksassa, jossa hänen oma poninsa päätyi suden raatelemaksi vuonna 2022.

LUE MYÖS:
MT: Sudet seurasivat ihmistä hampaitaan näytellen Vihdissä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)