Verkkouutiset

Alexander Stubb. AFP / LEHTIKUVA / TIMOTHY A. CLARY

Alexander Stubb vierailee Turkissa

Tasavallan presidentti tapaa Recep Tayyip Erdoğaninin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Alexander Stubb tekee työvierailun Turkkiin tiistaina 1. lokakuuta 2024. Tasavallan presidentin kanslia kertoo asiasta tiedotteessa.

Presidentti Stubb tapaa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin Ankarassa. Tapaamisessa keskustelunaiheina ovat Suomen ja Turkin kahdenväliset suhteet ja yhteistyö Natossa, sodat Ukrainassa ja Palestiinassa, kansainvälinen yhteistyö ja Suomen tuleva ETYJ-puheenjohtajuus. Keskustelujen jälkeen presidentit pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden.

Aamupäivällä presidentti Stubb pitää puheenvuoron Martti Ahtisaari Legacy -seminaarissa, joka juhlistaa Suomen ja Turkin välistä 100-vuotista ystävyyssopimusta. Seminaari avaa keskustelutilaisuuksien sarjan presidentti Ahtisaaren perinnöstä ja rauhanvälityksen tulevaisuudesta. Ankarassa seminaarin järjestävät yhteistyössä CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation -rauhanvälitysjärjestö, Bilkent-yliopisto sekä Suomen ulkoministeriö.

Ohjelmassa on myös tapaaminen Turkin kansalliskokouksen eli parlamentin puhemies Numan Kurtulmuşin kanssa, osallistuminen Suomen tataariyhteisön historiaa käsittelevän kirjan julkistustilaisuuteen sekä seppeleenlasku Mustafa Kemal Atatürkin mausoleumille. Päivän päätteeksi presidentti Stubb osallistuu presidentti Erdoğanin isännöimälle illalliselle.

Presidentti Stubbin seurueeseen kuuluu ulkoministeri Elina Valtonen (kok.).

Edellinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki työvierailun Turkkiin viimeksi maaliskuussa 2023.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)