Verkkouutiset

Vantaan Myyrmäki ilmakuvassa 2020. WIKIMEDIA COMMONS/TIIA MONTO CC-BY-SA-3.0

Vantaalaisia on nyt yli 250000

Väestönkasvun arvioidaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vantaan väkiluku rikkoi 250 000 eli neljännesmiljoonan asukkaan rajapyykin elokuussa, ja väestönkasvun arvioidaan jatkuvan vahvana myös tulevaisuudessa.

– Vantaa on kasvanut vain 50 vuodessa maalaiskunnasta yhdeksi Suomen suurimmista kaupungeista. Kasvun ennustetaan jatkuvan, ja meidän on tärkeää tarjota jatkossakin monipuolista asumista, hyviä kouluja ja päiväkoteja sekä toimivia liikenneyhteyksiä, kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa tiedotteessa.

Tilastokeskuksen mukaan vantaalaisia oli elokuun päättyessä 250 073. Yli puolet vantaalaisista on alle 40-vuotiaita, ja myös kaupungin saama muuttovoitto perustuu pitkälti alle nelikymppisiin aikuisiin.

Nuoriin aikuisiin painottuva muuttoliike on ollut merkittävä positiivinen asia Vantaan huoltosuhteen kannalta. Huoltosuhteella tarkoitetaan alle 18-vuotiaiden ja 65 vuotta täyttäneiden määrää sataa työikäistä kohden. Vuonna 2023 Vantaan huoltosuhde oli 55, kun koko Suomen huoltosuhde oli 61,9

– Täällä on työvoimaa ja nuorta väestöä. Kunhan osaamme investoida oikein väestön osaamiseen ja kehittää koulutuspolkuja, nuori kasvava väestö houkuttelee Vantaalle myös yrityksiä, Vantaan kaupungin strategia- ja tutkimuspäällikkö Vesa Kokkonen toteaa.

Kuluvan vuoden tammi-elokuussa Vantaalta on muutettu enemmän muihin suomalaisiin kuntiin kuin niistä on muutettu Vantaalle. Tämä niin sanottu kotimaan nettomuutto on ollut kuitenkin selvästi vähemmän miinuksella (-171 hlöä) kuin samaan aikaan viime vuonna (-819 hlöä).

Ulkomailta muuttovoittoa on saatu Vantaalle tammi-elokuussa 2549 henkilöä, mikä oli noin viidenneksen vähemmän kuin vastaavaan aikaan edellisenä vuonna. Luonnollinen väestönkasvu on alkuvuoden aikana ollut samaa tasoa molempina vuosina (+506 hlöä vuonna 2024).

Vantaa on edelleen Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Vantaan suuralueista asukasmäärältään ylivoimaisesti suurin on Myyrmäki, jossa asui vuoden 2023 lopussa 60 500 asukasta. Toiseksi suurin oli Tikkurilan suuralue, jossa asui 48 900 henkeä. Näiden alueiden väestö myös kasvoi eniten vuoden 2023 aikana.

Vantaan väestönkasvu jatkuu myös tulevaisuudessa. Vuonna 2023 tehdyn ennusteen mukaan kaupungissa asuu 260 000 asukasta vuonna 2026, ja 2030-luvun alussa ylitetään 280 000 asukkaan raja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)