Verkkouutiset

Tämä vanha ajoneuvo on yksi huutokaupattavista kohteista. MILLOG

Armeijan vanhaa tavaraa kaupataan huutokaupassa

Myytävät tavarat eivät enää sovellu sotilaskäyttöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimien huutokauppojen 80-vuotisjuhlaa vietetään Tampereella syyshuutokaupan yhteydessä 9.–10. lokakuuta, huutokaupasta vastaava Millog kertoo tiedotteessa.

Juhlahuutokaupassa nähdään keskiviikkona iltapäivällä radio- ja televisio-ohjelmista tuttu toimittaja ja maanpuolustusaktiivi Jone Nikula meklarin roolissa.

Nikula huutokauppaa myös juhlan kunniaksi tarjolle asetetun erikoishuudon numero 80 – erityisvarustellun kolmipyöräisen tavarapolkupyörän. Juhlahuuto huutokaupataan noin kello 13. Huuto tapahtuu poikkeuksellisesti eri järjestyksessä, kuin mitä myyntiluettelossa on ilmoitettu.

Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua perinteiseen huutokauppaan, ja tutustua samalla Sotamuseon näyttelyyn, joka esittelee sota-ajan puhdetöitä ja muuta materiaalia, kuten sodanaikaisen häkäpönttöauton. Kävijöillä on myös mahdollisuus ostaa Sotilaskodin herkullisia munkkeja sekä hernekeittolounasta ja muita kahvilapalveluita yhteistyökumppaneidemme kahvilapisteistä kumpanakin päivänä.

Puolustusvoimien huutokaupat ovat olleet osa suomalaista huutokauppakulttuuria jo 80 vuoden ajan. Ensimmäinen huutokauppa järjestettiin Tampereella 29. joulukuuta 1944 jatkosodan päättymisen jälkeen ylijäämäkaluston purkamiseksi. Puolustusvoimien strategisena kumppanina Millog on vastannut huutokauppojen järjestämisestä vuodesta 2009 alkaen.

Kaksipäiväisessä huutokaupassa on myynnissä noin 550 kohdetta. Valikoimaan kuuluu lähes 100 ajoneuvoa, kuten mönkijöitä, moottoripyöriä, moottorikelkkoja, henkilö- ja pakettiautoja, kuorma-autoja, tela-ajoneuvoja. Tällä kertaa kaupan on myös jokunen Buster-mallinen moottorivene perämoottoreineen. Tarjolla on lisäksi useita perävaunuja sekä laaja kirjo muuta korjaamo- ja kuljetusalan materiaalia.

– Yksi huutokaupan kiinnostavimmista kohteista on varmasti Valmetin vuoden 2000-mallinen traktori, joka herättänee huutajien keskuudessa erityistä huomiota. Lisäksi tarjolla on varsinainen harvinaisuus, perinteinen hinattava M29-mallin kenttäkeitin, joka on säästetty nimenomaan tätä juhlahuutokauppaa varten, paljastaa Millogin logistiikkapäällikkö Petri Lundelin tiedotteessa.

Kaikki huutokaupattavat kohteet myydään romuksi merkittyinä. Myytävä materiaali ei enää sovellu sotilaskäyttöön kuntonsa tai muiden syiden vuoksi.

Huutokaupan yhteydessä toimii SA-kaupan erillismyyntipiste, jossa on tarjolla Puolustusvoimien käytöstä poistettua materiaalia kiinteillä hinnoilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)