Verkkouutiset

Punaisella värillä töhrittyä Eduskuntatalon puhdistetaan Helsingissä 25. syyskuuta 2024. Kyseessä oli mielenosoitus. Suomen Elokapina ja ruotsalainen Återställ Våtmarker kertovat tiedotteessa yhdistäneensä voimansa kiinnittääkseen huomiota turpeen nostoon., LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIIVISTO

Näin ex-puhemiehet kommentoivat töhrimistä – ”mitkään motiivit eivät oikeuttaisi”

Matti Vanhasen mukaan eduskunnan arvokkuus instituutiona ei näyttäisi olevan itsestään selvä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan entinen puhemies Matti Vanhanen painottaa, että eduskunnan toiminnan on oltava arvokkuutta henkivää ja myös niin, että kansalaiset kokevat talon fyysisesti koskemattomana.

– Ja kyllähän tämä maalin töhriminen seiniin kertoo aivan muusta, että jollain tapaa siinä kyllä häväistään tätä instituutiota ja mitkään motiivit eivät oikeuttaisi tällaiseen, Vanhanen kommentoi asiaa tuoreen kirjansa julkistamistilaisuudessa keskiviikkona Helsingissä.

Vanhanen pohtii tapahtumaa myös jonkinlaisena ”herätyksenä” sille, että kansalaiset kokevat instituution arvokkaana ja talon koskemattomana.

– Talon pitää myös ansaita tämä asema joka päivä uudelleen ja uudelleen.

Vanhanen toimi eduskunnan puhemiehenä vuosina 2019–2020 sekä 2022–2023. Kirjanjulkistamistilaisuudessa oli paikalla myös viime kaudella eduskunnan ensimmäisenä varapuhemiehenä toiminut Antti Rinne.

– Yhdyn näkemykseen, että eduskunta on arvokas paikka ja se arvokkuus pitäisi myöskin ulospäin näkyä. Eduskuntaa pitää sillä tavalla suojella tällaisilta offensiiveilta (hyökkäyksiltä). En hyväksy missään tapauksessa tällaista toimintaa, Rinne kommentoi asiaa tilaisuuden jälkeen.

LUE MYÖS:

Jussi Halla-aholta varoitus: Liian ymmärtäväinen suhtautuminen voi kannustaa aktivisteja

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)